Harika bir tercih! İşte tam buğday unlu Ramazan pidesi tarifi ve püf noktaları

Harika bir tercih! İşte tam buğday unlu Ramazan pidesi tarifi ve püf noktaları
Sağlıklı ve tam buğday unuyla yapılmış mis gibi bir Ramazan pidesi lezzetinden tatmak istiyorsanız aradığınız tarifi sizler için hazırladık

Mübarek Ramazan günlerinde sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz mis gibi bir Ramazan pidesi tarifi ve püf noktaları.

Malzemeler:

3 su bardağı tam buğday unu

2 su bardağı beyaz un

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için çörek otu, susam veya haşhaş tohumu

thumbs-b-c-a59f21f0356838a2ba87b656c236379f.jpg

Yapılışı:

Öncelikle mayayı, şekeri ve ılık suyu bir kaba alın. Maya eriyene kadar karıştırın ve mayanın aktifleşmesini bekleyin.

Geniş bir kasede tam buğday unu, beyaz un, tuz ve zeytinyağını karıştırın.

Aktif hale gelen mayayı, unlu karışımın ortasına ekleyin.

Yavaşça unları mayalı suya karıştırarak yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini örtün ve ılık bir ortamda yaklaşık 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve üzerini streç filmle örtüp 15 dakika dinlendirin.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Üzerlerine çörek otu, susam veya haşhaş serpiştirin.

200 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan Ramazan pidesini hafifçe nemli bir bezle örtüp ılınmasını bekleyin.

Sağlıklı ve lezzetli Ramazan pidesiniz hazır! Bu tarif, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir iftar lezzeti olacak. Afiyet olsun!

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.