Hastalıklarını tiyatro oyunuyla anlattılar

Hastalıklarını tiyatro oyunuyla anlattılar
Adana'da bir grup romatoid artrit hastası, hastalıklarıyla ilgili farkındalık oluşması amacıyla hazırlanan oyunu sahneledi

Adana'da bir grup romatoid artrit hastası, hastalık hakkında farkındalık oluşturabilmek amacıyla hazırlanan tiyatro oyununu sahneledi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Özbek, iltihaplı romatizma olarak bilinen ve eklemleri tutan bir bağışıklık sistemi hastalığı olan romatoid artrit hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla, hastalarla beraber tiyatro oyunu yazdı.

Bir ilaç firmasının ve İstanbul Drama Sanat Akademisinin desteğiyle 6-8 hafta drama eğitimi alan ve oyunda rol almayı kabul eden 3 hasta ve biri hasta yakını 4 kişi, Atatürk Parkı'nda, açık alanda oluşturulan sahnede "Dikkat Artritim Var" adını verdikleri oyunu izleyicilerin beğenisine sundu.

Hastaların hastalıkla tanışmadan önceki yaşamları, tanışma anları ve yaşadıkları zorlukların konu edildiği oyun, bu sene dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda etkinlikleri kapsamında izleyiciyle buluşmuş oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.