Hastane 2015'te hizmete girecek

Hastane 2015'te hizmete girecek
Seydişehir’de yapımına başlanan yeni hastane binası 2015 yılının Haziran ayında hizmete açılacak.

Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ve beraberindeki heyetle birlikte yapımı devam eden hastane inşaatında incelemelerde bulundu.

Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, 112 Acil Başhekimi Osman Ulusal, Seydişehir Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Serkan Akıncı, Ak Parti İlçe Teşkilatı Üyeleri’nin de katıldığı programda yüklenici firma Akarlar İnşaat sahibi Mehmet Salih Akar hastane çalışmaları hakkında bilgi verdi.

15 bin metrekare kapalı alandan oluşan yeni hastanenin yapımı tamamlandıktan sonra lüks otel konforunda olacağını kaydeden Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, metrekare artırımından dolayı kıza süreli bir gecikme yaşandığını kaydetti. 

Tüfekçi, yaptığı açıklamada, “8 bin 500 metrekare ile başladık; eksikliklerinden dolayı yeterli görmeyince projeyi değiştirerek 15 bin metrekare kapalı alana çıkardık. Bölge insanımıza daha geniş bir alanda evladiyelik bir bina yapılsın istedik. İl Sağlık Müdürümüz bize destek verdi. Yapılan hastanemiz en az 20 yıl Seydişehir’e hizmet versin istedik. Halen hizmet veren mevcut 150 yatak kapasiteli hastaneyle birlikte toplam 250 yatağa ulaşacaktır. Seydişehir bir daha hastane sorunuyla karşı karşıya kalmasın istedik; yapılan iş yüzde 90’ı geçti. Tahminimize göre 2015 yılı Haziran ayında hizmete girecek” dedi.

Seydişehir’de yapımı devam eden hastanede sona yaklaşıldığını kaydeden Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de, “Bir ve ikişer kişilik odalarla otel konforunda olan bir hastane olacak. Önümüzdeki günlerde müteahhidimiz çalışmalarını tamamlayacak. Eksik olan kısımlar ikinci bir ihaleyle kış sezonunda yapılarak 2015 yılı ilkbahar- yaz döneminde yeni hastaneye taşınmış orada hizmet vermeye başlamış olacağız. Eski hastanemizin de niteliği artırılarak her ikisini de vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Amacımız çok fazla hastanın gelmesi değil ama hasta tevdi ettiği takdirde Seydişehir’i tercih etmelerini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Heyet daha sonra 112 acil komuta merkezine geçerek sorunları dinledi ve gerekli çalışmaların yapılması konusunda fikir alış verişinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.