HASTANEYE ONAY ÇIKTI

HASTANEYE ONAY ÇIKTI
Yapımı yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi’nde mutlu sona ulaşılıyor. Mahkemenin kazanılmasının ardından inşa faaliyetlerine geçme zamanı geldi. Bin 500 yatak kapasiteli akıllı hastane binası bölgenin sağlık üssü olacak

MAHKEME UYGUN GÖRDÜ

Uluslararası Bahri Dağdaş Tarım Enstitüsü arazisinde tahsis edilen alan üzerine kurulacak olan Konya Şehir Hastanesi’nde mutlu sona doğru adım adım ilerleniyor. Önce tarım arazisine hastane kurulup kurulamayacağı ardından da taban su seviyesinin yüksek olduğu için tartışmaya açılan hastane, mahkemelik olmuştu. Uzun süren bekleyişin ardından mahkemeden vize çıktı. Şimdi sıra ilk kazmanın vurulup inşaat faaliyetlerinin başlamasına geldi.


KAPASİTE BİN 500’E ÇIKARILDI

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, mahkemenin kazanıldığını belirterek, “ Türkiye genelinde başlatılan şehir hastaneleri projesinin bir ayağı da Konya’da. Uzun süredir yürütülen hukuki mücadelede de mutlu sona ulaşıldı. Konya Şehir Hastanesi, Türkiye’nin en modern sağlık yatırımlarından birisi olacak. Başlangıçta 838 olarak belirlenen yatak kapasitesi bin 500’e çıktı. Hasta odalarının yüzde 70’i de tek kişilik olacak” dedi.  


AKILLI, ESTETİK VE KONFORLU

Hastane hakkında bilgi veren Küçükkendirci, “50’nin üzerinde ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, yeni doğan servisleri, diyaliz ünitesi ve yanık tedavi merkezlerinin olacağı hastanemiz de ayrıca 2 bin 500’ün üzerinde araç kapasiteli otopark mevcut olacak. Akıllı teknoloji ürünü, estetik, modern, konforlu ve depreme dayanıklı Konya Entegre Sağlık Kampüsü hizmete girdiğinde sadece şehrimiz için değil tüm bölge için önemli bir hizmet merkezi olacak” diye konuştu.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum