Hatay’daki büyük bir sorunu daha Konya çözdü

Hatay’daki büyük bir sorunu daha Konya çözdü
Depremin derinden vurduğu şehirlerden olan Hatay’da koordineli bir çalışma yürüten Konya belediyeleri, en önemli insan ihtiyaçlarından olan tuvalet sorununu çözmek için büyük mesafe aldı. İçme suyu için ise KOSKİ’nin çalışmaları sonuç verdi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve asrın felaketi olarak yorumlanan depremlerin etki ettiği 10 şehirdeki yaraları sarmak için Türkiye tek yürek oldu. Yardımseverlik denince akla gelen ilk şehirlerden Konya ve Konya halkı da bu süreçte üzerine düşeni yapmaya gayret ediyor.

Depremin Hatay’daki yıkımının ardından şehri hızlıca toparlayabilmek için harekete geçen Konya belediyeleri de depremin ilk gününden bu yana Hatay’da hem arama kurtarma, hem enkaz kaldırma, hem insani yardım hem de temel insan ihtiyaçlarını giderecek altyapıların oluşturulması konusunda büyük bir çaba gösteriyor.

hataydaki-buyuk-bir-sorunu-daha-konya-cozuyor2.jpg

HATAY’IN TUVALET SORUNUNU KONYA ÇÖZÜYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ortaya koyduğu azimli çalışma olumlu sonuç verdi. Hatay’ın en büyük ihtiyaçlarından biri olan tuvalet ihtiyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından belirli noktalara yerleştirilen seyyar tuvaletler aracılığı ile gideriliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hatay’daki en büyük ihtiyaçlardan biri olan tuvalet ihtiyacının çözüme kavuşması için önemli bir mesafe alındığına işaret ederek, bundan sonraki süreçte de ihtiyaç duyulan bölgelere olabilecek en hızlı şekilde seyyar tuvaletlerin ulaştırılacağını ifade etti.

hatay-icme-suyu.jpg

İÇME SUYU SORUNUNA DA NEŞTER VURULDU, SOKAK ÇEŞMELERİ KURULDU

Hatay’daki en önemli ihtiyaçlardan biri de bölge halkının içme suyu temin etme noktasında yaşadıkları sıkıntıydı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri de bölgedeki içme suyu ihtiyacına karşılık verebilmek için Hatay genelinde kuyular açıp, ulaştığı tatlı su kaynaklarını Konya’daki gibi sokak çeşmesi mantığı ile bölge halkının hizmetine sundu.

hataydaki-buyuk-bir-sorunu-daha-konya-cozuyor3.jpg

HATAY’DA KONYA ŞANTİYESİ VAR

Sadece Konya Büyükşehir Belediyesi değil, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri ile merkez dışında kalan ilçelerin belediyeleri de Hatay için tek yürek oldu. Hatay’da adeta Konya belediyelerinin bir üssü, bir şantiyesi kuruldu. Belediye hizmetleri için ihtiyaç duyulan her türlü araç gereç ve envanterin bulundurulduğu şantiyeler, Hatay’ın yeniden imarı için sürekli çalışıyor. Konya belediyelerinin personelleri de Hatay’daki acil ihtiyaçların giderilmesi için emek harcıyor. Yapılan bu hizmetler ise dua olarak karşılık buluyor.

hataydaki-buyuk-bir-sorunu-daha-konya-cozuyor1.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum