Hatay'ın son hali yürek sızlattı

Hatay'ın son hali yürek sızlattı
Hatay'ın son hali Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay'ın kamerasına yansıdı. Görüntüler yürek sızlattı. İşte o görüntüler...

6 Şubat 2023'te meydana gelen depremden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu. Enkaz kaldırma çalışmalarına son hız devam ediliyor. AFAD koordinesinde günlük 300 bin kamyon hafriyat taşıması yapılan kentte 10 binin üzerindeki noktada enkaz kaldırma çalışması sürdürülüyor.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Hatay'da görev yapan gazetecilere destek vermek ve sorunlarını dinlemek için Hatay'a gitti. Ziyarette gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay da vardı. Hatay'ın son hali Rasim Atalay2ın kamerasına yansıdı. Yer bir olmuş Hatay görüntüleri yürek sızlattı.

6 Şubat 2023'te saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde, aynı gün dokuz saat sonra yine Kahramanmaraş üslü 7,6 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Deprem Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun olarak hissedildi. Yalnızca Türkiye sınırları içinde 13 milyon kişi depremden doğrudan etkilendi. Deprem bölgesindeki 263 binden fazla evin yıkıldığı, yıkılmak üzere olduğu ya da ağır hasarlı olduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.