Hava durumu - Meteoroloji'den uyarılar

Hava durumu - Meteoroloji'den uyarılar
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Mardin, Muş ve Bitlis çevreleri ile Çanakkale'nin doğu, Muğla'nın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimler ile zamanla Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, hortum riski, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu, Kırklaeli ve Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey ilçelerinin hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, Muğla'nın kıyı ilçeleri ile öğle saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADEİZ: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Muş ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Mardin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.