Hava durumu uzmanından Konya için sevindiren tahminler

Hava durumu uzmanından Konya için sevindiren tahminler
 Muhabir
Hava durumu uzmanı Kuttusi Demir’den Konya için yeni yağış tahminleri geldi. Sosyal medya hesabından yağışlar hakkında bilgi veren Demir yağışların kısa sürede geleceğini paylaştı.

Meteoroloji uzmanı Kuttusi Demir, Avrupa Ortak Hava Durumu Tahmin Modeli (ECMWF) sabah güncellemesi doğrultusunda yaptığı açıklamalarda, Konya ve çevresini etkileyecek olan yeni bir hava sistemine dikkat çekti. Demir, yarın ikindi saatlerinde başlayacak olan yağışlı sistemin, özellikle batı bölgelerinden itibaren yayılarak cuma günü Kuzey ilçelere kadar devam edeceğini açıkladı.

Kuttusi Demir, akşam saatlerine doğru ilçe ilçe detaylı yağış miktarları hakkında bilgilerin paylaşılacağını belirtti.

Kuttusi Demir'in açıklamaları şöyle:

ECMWF sabah güncellemesi geldi.

Yarın ikindi saatlerinde Batı bölgelerimizden başlayıp, cuma günü ağırlık Kuzey ilçelerimiz'de devam edecek şekilde yağışlı bir sistem bizler ile olacak.

Akşam ilçe ilçe detaylı olarak kaç kg yağış bekleniyor bilgisini vereceğim.

Yarın akşam ve gece saatlerinde ise yağışlar Batı, güneybatı ve kuzeybatı ilçelerimiz'de 1200 rakım üstünde kar yağışına dönüşecek.

Örtü olacak konum noktası da güzel seviyelerde.

Demir kar yağışı beklenen ilçeleri de açıkladı

Yarın akşam ve gece kar yağışı beklenen konumlar bu şekilde; Seydişehir, Derebucak, Hüyük, Beyşehir, Taşkent, Hadim, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Derbent, Doğanhisar, Ilgın, Akşehir, Kadınhanı, Sarayönü, Tuzlukçu, Yunak, Akören ve Çeltik ilçelerimizin yüksekleri ile Meram ve Selçuklu yüksek rakımlı konumları. (İnlice, Sağlık, Kent Ormanları, Kızılören, Sızma, Basarakavak, Bilecik) gibi konumlar. Hadim, Taşkent, Derebucak, Derbent, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Seydişehirin yüksekleri ile Toroslar boyunca kar yağışı yoğun olarak yağabilir.

hava1.jpg

hava2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.