Hava Hastanesi bölgesi Konya Büyükşehir'e devrediliyor

Hava Hastanesi bölgesi Konya Büyükşehir'e devrediliyor
Hava Hastanesi olarak kullanılan ve Ağustos 2016'da Sağlık Bakanlığı’nın kullanımına verilen bina ve arazi Büyükşehir’e tahsis ediliyor. Bölgede şehrin sosyo kültürel gelişime katkı sağlayacak proje üretilecek

Hava Hastanesi ya da Asker Hastanesi olarak bilinen ve Ağustos 2016'da Sağlık Bakanlığı’nın kullanımına verilerek Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zafer ek binası olarak hizmet veren hastane ve arazisi Büyükşehir’e tahsis ediliyor. Bölgede şehrin sosyo kültürel gelişime katkı sağlayacak proje üretilecek.

BAKANLIKTAN DEVRALINACAK

Türkiye 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’ne kilitlenirken; Konya Büyükşehir Belediyesi de yeni dönem hazırlarını hız kesmeksizin sürdürüyor. Tüm planlarını rekor bir oyla yeniden seçilmek olarak belirleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni dönemde hayata geçecek projeler için altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk olarak Hava Hastanesi’nin yeri bakanlıktan devralınacak.

PROJE SIR GİBİ SAKLANIYOR

Belediye Meclisi’nden başkanlık makamına verilecek yetki çerçevesinde Başkan Uğur İbrahim Altay’ın bakanlıkta atacağı imza ile belediyeye verilecek arazide şehrin sosyo kültürel gelişimine katkı sağlayacak projeler üretilecek. Halen Eğitim Araştırma Hastanesi Zafer Binası olarak kullanılan binaların bulunduğu bölgeye yapılacak ve sır gibi saklanan proje ise Başkan Altay’ın 25 Şubat’ta yapılması planlanan proje tanıtım toplantısında kamuoyuna duyurulacak.  (www.pusulahaber.com.tr)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum