Havayolu trafiğine savaş engeli! Uçuşlar iptal!

Havayolu trafiğine savaş engeli! Uçuşlar iptal!
 Editör
İran’ın İsrail’e insansız hava aracı ve füzelerle yaptığı saldırıyla birlikte bölgedeki birçok ülke, havayolu ulaşımını geçici bir süreliğine tamamen kapattı. THY ve Pegasus’un da birçok seferi iptal oldu

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına cevap olarak İsrail'e düzinelerce insansız hava aracı ve füzelerin ateşlendiği kaydedildi.

İran, İsrail topraklarını insansız hava aracı ve füzelerle hedef aldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Siyonist rejimin Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, siyonist rejimin topraklarına düzinelerce insansız hava aracı ve füze ateşledi” ifadeleri yer aldı.

İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam'daki İran’a ait konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Muhammed Rıza Zahedi ve Zahedi’nin yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi ile Hüseyin Aminullah hayatını kaybetmişti.

PEGASUS HAVAYOLLARI İRAN UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ

İran'ın İsrail’e İHA saldırısı başlatmasının ardından Tahran Hava Sahası tüm ticari uçuşlara kapatıldı. Tahran Hava Sahası tüm ticari uçuşlara kapatılmasının ardından Pegasus Havayolları bugün ve yarın İran’a yapacağı seferleri iptal etti.

İRAN’IN DRON SALDIRISININ ARDINDAN THY’NİN UÇAKLARI İSTANBUL’A DÖNÜYOR

İran'ın İsrail’e İHA saldırısı başlatmasının ardından Tahran Hava Sahası tüm ticari uçuşlara kapatılması nedeniyle Türk Hava Yolları’nın uçağı havadan geri döndü. İstanbul-Meşet, İstanbul-İsfahan ve İstanbul-Şiraz uçuşlarını yapan uçakları ise havada tur atarak geri dönüş için kararı bekliyor.

İran’ın İsrail’e dron saldırısı başlatmasını ardından Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Tahran seferini yapan uçağı İstanbul Havalimanı’na geri döndü. THY uçağı saat 00.20 sıralarında İstanbul'a geri döndü.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Meşet, İstanbul-İsfahan ve İstanbul-Şiraz uçuşlarını yapan uçakları ise havada tur atarak geri dönüş için kararı bekliyor.

LÜBNAN HAVA YOLLARINI TAMAMEN KAPATTI

Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, yaşanan bölgesel gelişmelerin ardından ülke hava sahasının gelen, giden ve transit tüm uçaklara geçici olarak kapatılacağını duyurdu. Açıklamada, kapatma kararının tedbir amacıyla alındığı ve yerel saatle 01.00'den Pazar günü 07.00'ye kadar geçerli olacağı belirtildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.