Havuzdan 36 milyon TL

Havuzdan 36 milyon TL
Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonunu 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 10 yenilgiden oluşan performans ile tamamlayan Torku Konyaspor, naklen yayın gelirlerinden oluşan havuz sisteminden 36,4 milyon TL’lik gelir elde etti

Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonunu 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 10 yenilgiden oluşan performans ile tamamlayan Torku Konyaspor, naklen yayın gelirlerinden oluşan havuz sisteminden 36,4 milyon TL’lik gelir elde etti. Süper Lig’de mücadele ettiği için isim hakkı olarak 16 milyon TL (tüm kulüpler eşit) alan Torku Konyaspor, performans sistemine göre ise 12 galibiyet ve 10 beraberliğin karşılığı olarak 20,4 milyon TL gelir elde etti. Sponsor, reklam, kombine ve bilet satış, iddaa ve diğer gelirler de eklenince Torku Konyaspor’un bu seneki geliri 50 milyon TL civarında oldu.

Sezona 30 milyon TL’lik borçla başladığı her fırsatta dile getirilen temsilcimiz iyi bir sezon geçirerek ekonomik olarak da ciddi bir kazanç elde etti.

Öte yandan Süper Lig şampiyonu Galatasaray’ın havuz sisteminden elde ettiği kazanç 91.3 milyon TL olurken, Fenerbahçe 87. 7, Beşiktaş ise 72,7 milyon TL gelir elde etti. Ligde ilk 6 takım arasındaki kulüpler isim hakkı ve performans gelirinin yanı sıra sıralama ödülüyle ödüllendiriliyor.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.