"Hayat kurtaran" kolye

"Hayat kurtaran" kolye
Esenler'de yalnız yaşayan yaşlılara, belediye tarafından acil yardım talepleri anında kullanabilecekleri kolye şeklinde "acil hayat butonu" dağıtıldı

İSTANBUL (AA) - Esenler Belediyesi, ilçede yalnız yaşayan yaşlılara, acil yardım talebinde kullanabilecekleri kolye şeklinde "acil hayat butonu" dağıttı.

Esenler Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kolyeler "Kimsesizlerin Kimi Projesi" kapsamında yaşlılara verildi.

Ev telefonuna 50 metre uzaklığa kadar kablosuz bağlantı teknolojisiyle çalışan kolyelerin üzerindeki butonlara basıldığı anda, kolye sahibinin bilgileri Esenler Toplumsal İletişim Merkezine (ESTİM) ulaşacak. ESTİM görevlileri, yaşlının problemini çözmek için alarma geçecek.

Esenler'de "440 09 23" numaralı özel hat ile yaşlılar, sadece acil durumlarda değil, herhangi bir ihtiyaç halinde de belediye ekiplerinden yardım talep edebiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.