Hayat tamirhanede de müşterek

Hayat tamirhanede de müşterek
Salihlili Hatice Erbilir, çocuklarını baba mesleğini öğrensinler diyerek götürdüğü tamir atölyesinde gösterdiği başarıyla kalfa oldu- Erbilir: - "Akşam iş yerimizi kapatıp eve gittiğimizde de eşim bana evde yardımcı oluyor. Hayat evde de tamirhanede de mü

MANİSA (AA) - EMRE SAÇLI - Salihli'de 2 çocuk annesi Hatice Erbilir, çocukları baba mesleğini öğrensin diye girdiği oto tamirhanesinde kalfa oldu.

Hatice Erbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Hüseyin Erbilir ile 20 yıllık evli olduklarını, 14 ve 16 yaşlarında iki çocuklarının bulunduğunu, kendisinin daha önce ev hanımı olduğunu, çocuklarının bakımıyla ilgilendiğini söyledi.

Çocukları biraz büyüyünce meslek öğrensinler diye atölyelerine götürmeye başladığını anlatan Erbilir, "Tamirhaneye gelip gittikçe eşime ufak tefek işlerde yardımcı olmaya başladım. Yapılan iş çok hoşuma gitti. Kısa süre sonra işe alıştım. Eşim ‘kal istersen yardım edersin’ dedikçe buraya daha çok bağlandım. Bir süre sonra artık tamirhanenin vazgeçilmezi oldum" dedi.

- Önce yadırgadılar sonra örnek gösterdiler

Akrabalarının ilk zamanlar yaptığı işi yadırgadığını ancak herkesin bu duruma alıştığını ve kendisini örnek göstermeye başladığını ifade eden Erbilir, tamirhanenin bulunduğu sanayi sitesi esnafının da kendisine saygı gösterdiğini dile getirdi.

Erbilir, tamirhaneye gelen araçlarda hemen her işlemini yapabilir hale geldiğini anlatarak, "İş yerine gelen bazı müşteriler burada çalışmama şaşırıyor, ‘abla sen günlere katılsana" diyorlar. Ben de ‘öncelik eşimin yanı, birlikte kazanıyoruz’ diyorum. Müşteriler bana araçlarıyla ilgili sorunları anlatıyor. Ben de motor aksamını dinliyorum ve sorunu tespit etmeye çalışıyorum. Yapabildiğim bir şey ise hallediyorum. Yoksa eşimi arayıp sorunu tarif ediyorum ve sorunu çözüyorum. Ancak artık birçok işi eşime danışmadan yapabilecek deneyime ulaştım" diye konuştu.

- Kadınlar, eşlerine yardımcı olmalı

Kadınların evde oturmaması gerektiğine inandığını dile getiren Erbilir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sabah eşimle birlikte çocuklarımızı okullarına bıraktıktan sonra iş yerimizi açıyoruz. Akşam iş yerimizi kapatıp eve gittiğimizde de eşim bana evde yardımcı oluyor. Hayat tamirhanede de evde de müşterek. Kadınlar, imkanları dahilinde kocalarının yanında olup onlara yardım edebilmeli. Biz tam bir dayanışma içindeyiz. Evde ikimiz de birbirimize kesinlikle ‘bu senin, şu benim işim’ demiyoruz. Önceden eşim beni, ben de onu anlamıyordum. Ama çalışma hayatına girdikten sonra ikimiz de her konuda birbirimizi daha iyi anlamaya başladık. İyi ki eşimle beraber çalışmaya başlamışım."

Tamir ustası Hüseyin Erbilir ise eşinin otomobil tamiri konusunda artık ustalaştığını, onun desteği sayesinde daha çok müşteriye daha hızlı hizmet verebilir duruma geldiklerini ifade etti.

Erbilir, "Eşim yanıma gelip gittikçe otomobil tamiri konusunda adeta uzmanlaştı. İş yerimden ayrılmak zorunda kaldığımda gözüm arkada kalmıyor. Ben yokken gelen otomobillerin hemen hemen bütün sorunlarını rahatlıkla çözebiliyor. Balata değişimi, silindir kapağı sökümü gibi birçok konuda bana kesinlikle iş bırakmaz. Bazen oğlumla motor dahi indirirler. Ağır ve zor işlerde de elinden geldiğini yapar" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.