Hayırseverler sayesinde karınları doyuyor

Hayırseverler sayesinde karınları doyuyor
Suriye'deki iç savaş nedeniyle eşi ve 7 çocuğuyla yaşadığı yeri terk eden Suriyeli hemşire, sığındığı Hatay'ın Belen ilçesinde hayırseverler sayesinde hayata tutunuyor

HATAY (AA) - Suriye'deki savaş nedeniyle 7 çocuğu ve polis olan eşiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli hemşire, Hatay'ın Belen ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle yaşamını sürdürüyor.

Savaş nedeniyle işini, akrabalarını geride bırakarak zorlu bir yolculuğun ardından 4 yıl önce Türkiye'ye gelen 37 yaşındaki Suriyeli hemşire Riya Cuma, ailesiyle güven içerisinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Hatay'ın Belen ilçesinde kendi imkanlarıyla kiraladıkları iki odalı evde kalan Cuma ailesinin en büyük destekçileri hayırseverler oluyor.

Riya Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce Hama kentinden her şeyi geride bırakarak kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi. Eşinin polis olduğunu ancak rahatsızlığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamadığını ifade eden Cuma, şöyle konuştu:

''Türkiye'ye yanımıza hiçbir şey almadan kaçmak zorunda kaldık. Yağmur ve çamur arasında zorlu bir yolculuğun ardından 4 yıl önce soğuk bir şubat ayında buraya sığındık. İlk geldiğimizde buradaki Suriyeli ve Türk aileler bize destek oldu, kucak açtı. Daha sonra bir ev kiraladık, 7 çocuğum ve eşimle burada kalmaya başladık. Şu an burada ben ve eşim çalışamıyor, ancak iki oğlum bazen günübirlik işlere gidiyor. Türkiye'de en büyük destekçimiz ise hayırseverler. Onlar sayesinde soframızı kuruyoruz. Allah Türkiye'den razı olsun.''

Ailenin 11 yaşındaki oğlu Muhammed Cuma ise Türkiye'yi çok sevdiğini, burada eğitimine devam ettiğini kaydetti.

Eğitimini tamamlayıp öğretmen olmak istediğini ifade eden Cuma, hayalini gerçekleştirirse, yaşadıklarını ve Türkiye'nin kendilerine sahip çıkmasını öğrencilerine en iyi şekilde anlatacağını söyledi.

Meysem Cuma (13) ise annesi gibi insanlara yardımcı olmak istediğini, bu nedenle doktor olmayı hayal ettiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.