Hazar Karagöl, EYOF'ta gözünü madalyaya dikti

Hazar Karagöl, EYOF'ta gözünü madalyaya dikti
- Avrupa'daki çeşitli yarışlarda ikişer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan 16 yaşındaki milli sporcu, aynı başarıyı EYOF'ta da tekrarlamak istiyor- Hazar Karagöl: "EYOF'ta birinci olacağıma inanıyorum"- Antrenör Kan: "Hazar kendine inanıyor, biz de ona


ERZURUM (AA) - FAHRETTİN GÖK - Avrupa'daki çeşitli yarışlarda 2'si altın olan toplam 6 madalya kazanan 16 yaşındaki milli sporcu Hazar Karagöl, 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF) Türkiye'nin madalya umudu oldu.

Türkiye'yi, Erzurum'un ev sahipliğinde 11-18 Şubat'ta yapılacak EYOF'ta temsil edecek Erzurumlu milli sporcu, 5 yıl önce arkadaş tavsiyesiyle sürat patenine başladı.

Antrenörlerinin yeteneğinden etkilenerek desteklediği Hazar, emeğinin karşılığı olarak ilk madalyasını 2014 yılında aldı.

Bu başarısının ardından çalışmalarını yoğunlaştıran Hazar Karagöl, daha sonra sürat pateninde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen bireysel ve takım yarışlarında madalyalar kazandı.

Türkiye'nin EYOF'taki madalya umudu olan Karagöl, aynı başarılarını tekrarlayarak, bireysel ve takım yarışlarında altın madalya kazanmak istiyor.

Erzurum'da yapılacak EYOF'a katılacak milli takım kadrosunda yer alan Hazar, takımda madalyaya en yakın isim olarak görülüyor.

Hazar Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldan beri yaptığı sürat pateninde yurt dışında çok sayıda madalya kazandığını anımsattı.

EYOF'ta başarılı olacağına inandığını belirten genç sporcu, "EYOF'ta birinci olacağıma inanıyorum. Klasmanda Avrupa'nın en iyisi benim. Her gün güç, kondisyon, hız antrenmanları yapıyoruz. Hafta sonları da aynı tempoda devam ediyoruz. Bunun yanında okula da gidiyorum. Tabii ki daha zor oluyor." diye konuştu.

Karagöl, sürat pateninde şimdiye dek birçok yarışa katıldığını anlatarak, Mart 2016'da Macaristan'da düzenlenen Avrupa Gençler Sürat Pateni Kupası'nda bin metre bireyselde, 2015'te Avusturya'nın Graz kentindeki Sürat Pateni Danubia serisinde gençler C kategorisinde altın madalya kazandığını anlattı.

Uluslararası yarışlarda bu 2 altının yanı sıra, ikişer gümüş ve bronz madalyası da bulunduğunu aktaran Karagöl, Avrupa'da geleceğin sporcuları arasında gösterilmesinin kendisini gururlandığını bildirdi.


- Kan: "Sürat pateninde madalya alan ilk sporcumuz"


Sürat Pateni Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Duygu Kan da EYOF öncesi takımın genel durumunun iyi olduğunu, yaz aylarında hem karada hem de buz içinde iyi çalıştıklarını dile getirdi.

Hazar Karagöl'e çok güvendiklerini aktaran Kan, "Hazar'da ciddi anlamda bir gelişme var. Rakiplerine karşı daha çok güç gösterecek duruma geldi. Şubat ayına kadar daha da güçleneceğiz. Hazar Karagöl daha önce bir yarışta madalya aldı. Sürat pateninde madalya alan ilk sporcumuz." ifadelerini kullandı.

Hazar'ın, sürat patenine geç başlamasına karşın rakipleri ile arasındaki farkı çok kısa sürede kapattığına işaret eden Kan, sözlerini söyle tamamladı:

"Hazar bazı antrenmanları, sakatlıklar ve başka problemler nedeniyle bırakmasına rağmen şu anki durumu çok iyi. Hazar Karagöl ile iyi bir madalya şansımız var. Çok ciddi antrenmanlar yapıyor. Artık süreci bekliyoruz. Kendisine güveniyoruz, kesinlikle madalya alacak. O kendine inanıyor, biz de ona güveniyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.