Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları Tunus'ta

Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları Tunus'ta
İHKİB Başkanı Tanrıverdi:- "Türk yatırımcıların burada Tunuslular ile üretim yaparak Avrupa'ya daha rahat mal satabilme imkanlarının olabileceğini düşünüyoruz"

Tunus (AA) - İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, beraberindeki heyet ile Tunus'ta temaslarda bulundu.

Tekstil ve konfeksiyon alanlarında ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım imkanları üzerine görüşmelerde bulunmak üzere Tunus'a gelen İHKİB heyeti, Tunus Dış Yatırım Ajansı (FİPA) yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki yatırım imkanları üzerinde durulduğu ve konfeksiyon alanında Tunus'un olanaklarının değerlendirildiği bildirildi.

İHKİB Başkanı Tanrıverdi, toplantı sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunus'u birçok açıdan önemsediklerini ve iki ülke arasında var olan ticaret hacminin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Tanrıverdi "Tunus'ta üretim yaptıran Türk firmalarının olduğunu ve Tunus'un üretim kapasitesinin iyi olduğunu biliyoruz. İleride Türk yatırımcıların burada Tunuslular ile üretim yaparak Avrupa'ya daha rahat mal satabilme imkanlarının olabileceğini düşünüyoruz. Burada bu konuda incelemelerde bulunmaya geldik. Yatırım Ajansını ziyaret ettik. Ardından Türkiye'de arkadaşlarımıza anlatacağız ve yatırım yapmak isteyenleri alıp getireceğiz" dedi.

FİPA Başkanı Halil Labidi ise ajansın, yabancı yatırımcıyla Tunus arasında aracı resmi kurum olduğunu anımsatarak FİPA'nın, yabancı yatırımcıların her türlü sorunlarının çözülmesinde tek sorumlu kurum özelliği taşıdığına işaret etti.

Ülkede işsizlik oranının yüksekliğinden dolayı Tunus'un yatırımcılar için iyi fırsatlar oluşturduğunu vurgulayan Labidi, uygun ücretle işçi bulma imkanları açısından Tunus'un başka ülkelerle rekabette imkanlar sunacağını vurguladı.

Labidi "Tunus 70'lerden bu yana hazır giyim konusunda iyi bir isme sahip. Afrika'dan Avrupa'ya ilk giyim ihracatı Tunus'tan yapıldı. Avrupa'ya uçakla 1 saatte, gemiyle iki günden daha az bir zamanda ulaşmak mümkün" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.