HDP Bingöl Milletvekili Özsoy:

HDP Bingöl Milletvekili Özsoy:
"Barış sürecini yeniden başlatmak gibi bir irade ortaya çıkarsa, Cumhurbaşkanı'nın içmekte imtina ettiği baldıran zehirini bardaklarla, kovalarla içeriz"

TBMM (AA) - HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, "Barış sürecini yeniden başlatmak gibi bir irade ortaya çıkarsa, Cumhurbaşkanı'nın içmekte imtina ettiği baldıran zehirini bardaklarla, kovalarla içeriz." dedi.

TBMM'de gazetecilerin gündemki konulara ilişkin sorularını yanıtlayan Özsoy, sığınmacıların insanca yaşama hakkı bulunduğunu, ülkelerinin dağıldığını, perişan halde olduklarını belirtti.

Özsoy, Türkiye'nin komşu ülke olarak, üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ederek, "Bütün siyaset kurumu olarak mültecilerin insanca yaşaması için gerekli bütün koşulları sağlamak durumundayız. Ancak nüfus yapısıyla oynanacak şekilde bu mültecilerin, devleti yöneten kesimler tarafından kullanılmaması gerekiyor. Bu hiç tahmin edemeyeceğimiz kadar büyük sıkıntılara, sorunlara, çatışmalara yol açabilir." diye konuştu.

Dokunulmazlıklarla ilgili AK Parti ile CHP arasındaki görüşmelere yönelik soru üzerine Özsoy, dokunulmazlık gündemini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dayattığını, kendi gündemleri olmadığını savundu. Özsoy, Türkiye'de dokunulmazlıkların kaldırılmasının sonuçlarını, yarattığı tahribatı 22 yıl önce gördüklerini söyledi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının, bazı milletvekillerinin cezaevine atılmasının ülkenin sorunlarını çözemeyeceğini, daha da derinleştireceğini ileri süren Özsoy, şu ifadeleri kullandı:

"Bir bakalım, onlar bir konuşsunlar, taşlarını döksünler. Bizim de onun üzerine edecek bir çift kelamımız söz konusu. Önemli olan yasama dokunulmazlığı çerçevesinde, Meclisin içinde, dışında milletvekillerinin söyleyeceği sözler nedeniyle dokunulmaz olması gerekiyor. Dokunulmazlıkların kaldırılması gibi bir korkumuz, çekincemiz yok. Günübirlik müdahalelerle sistem krizini sürekli derinleştiriyorlar. Fikirlerimizi söylemeye devam edeceğiz. Dokunulmazlıklarımızı kaldırıp, hapise koyarlarsa, bu defa oradan söylemeye devam edeceğiz."

Bir gazetecinin, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 'PKK 2013 mayısına dönerse, herşey konuşulabilir, siyasetin yolu açılabilir' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Özsoy, bunu HDP'ye değil, PKK'ya istinaden söylediğini belirtti.

Özsoy, şöyle devam etti:

"Devlet nezdinde birtakım yeni düşünceler mi var yoksa Diyarbakır'ın verdiği heyecanla, spontane şekilde, öylesine söylediği söz mü, yakında göreceğiz. Eğer Cumhurbaşkanı, çok sert şekilde Davutoğlu hocaya kızmazsa, belki umutlanabilecek bir zeminimiz olur. Ama şu an için erken. 2013'teki koşullara dönüp, barış sürecini yeniden başlatmak gibi bir irade ortaya çıkarsa, mutlak suretle Türkiye'nin çözüm sürecine dönebilmesi için HDP olarak biz elimizden geleni de gelmeyeni de başımızı, gövdemizi de o sürecin içine sokarız. Cumhurbaşkanı'nın içmekte imtina ettiği baldıran zehirini bardaklarla, kovalarla içeriz. Yeter ki siyasi çatışma, gerilim, kavga ortamından çıkıp, bir daha çözüm sürecine dönelim. Bu tür şeylere çok kıymet biçeriz. Bunlar şahsi düşüncelerim."

Bu arada Özsoy, TBMM'de Bingöl'de öğretmenlik yapan Nihat Aksoy ile basın toplantısı düzenledi.

Aksoy hakkında, "facebook" hesabından, "Bingöl'de Tahir Elçi protestosuna dair haberler, hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılmasına ilişkin basın açıklaması, Suruç'ta yaşamını yitiren gençler için taziye ziyaretinden fotoğrafı, kendisi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li milletvekilleri İdris Baluken, Ayhan Bilgen'in fotoğrafları ve haberlerine yönelik paylaşımları" nedeniyle dava açıldığını belirten Özsoy, "savcının inatçı tavrı" yüzünden açılan davada 46 günde karar çıktığını öne sürdü.

Özsoy, 21 yıl öğretmenlik yapan, yaklaşık 3 bin öğrenci mezun eden Aksoy'un ceza aldığını, memuriyetinin sona erebileceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.