HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:
"Biz konuşuyoruz ama sesimiz halka ulaşmasın diye merkez medyanın neredeyse tamamını teslim aldılar. Bizimle ilgili, muhalefetle ilgili haber yapma yasağı var"

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz konuşuyoruz ama sesimiz halka ulaşmasın diye merkez medyanın neredeyse tamamını teslim aldılar. Bizimle ilgili, muhalefetle ilgili haber yapma yasağı var." dedi.

Bakırköy'de bir televizyon kanalının düzenlediği programa katılan Demirtaş, Türkiye'de medyanın içinde bulunduğu durumun kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

Özgürlük ve demokrasi söylemlerin duyulmaması için hükümetin medyaya baskı uyguladığını iddia eden Demirtaş, "Biz konuşuyoruz ama sesimiz halka ulaşmasın diye merkez medyanın neredeyse tamamını teslim aldılar. Bizimle ilgili, muhalefetle ilgili haber yapma yasağı var. Olacaksa da negatif, olumsuz haber yapma zorunluluğu var." şeklinde konuştu.

Üzerlerindeki medya baskısını kırabilmenin tek yolunun haykırmak olduğunu dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Böyle bir ortamda düşünceyi mikrofonla açıklamak yeterli değil. Sesin sokağa ulaşması, fabrikada, tarlada, üniversitede insanların sesimizi duymasıdır önemli olan. Biz bize konuşuyor olmak, biz bize derdimizi anlatıyor olmak değildir mevzu. Geniş kitlelere bu heyecanı taşımayalım diye bütün baskı ve sansür politikalarını hayata geçiriyorlar. Bunu kırabilmenin yolu inatla ve ısrarla haykırmaktır. "


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.