HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:
"Her yerde nevruz ışığının, nevruz ateşinin yanmasına engel olamayacaklar"

MARDİN (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Her yerde nevruz ışığının, nevruz ateşinin yanmasına engel olamayacaklar." dedi.

Yüksekdağ, beraberinde HDP Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar, Erol Dora, Ali Atalan ve bir grup partili ile Mardin Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından belediye hizmet binası önünde gazetecilere açıklamada bulunan Yüksekdağ, nevruz etkinliklerinin yasaklandığını ileri sürerek, bu uygulamanın hiçbir yasal gerekçesi olmadığını savundu.

Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Halkımız dört bir yanda, illerde, ilçelerde, mahallelerde, yerleşim ve yaşam alanlarında nevruz için bir araya gelmekten sakınmıyorlar. Yasaklar ve yasakçı zihniyet bu siyasi iktidara aittir. Ama alanlar meydanlar, sokaklar bütün yaşam merkezleri bizlere aittir, halklara aittir. Her yerde nevruz ışığının, nevruz ateşinin yanmasına engel olamayacaklar. Sayısız kez bu kutlama ve bayram günü kana, ölüme, karanlığa gömüldü. Bizler bu kanın, ölümlerin, karanlığın içerisinden sıyrılarak bugüne geldik. Hep birlikte bugünlerden de geçeceğiz."

Figen Yüksekdağ, "Mardin'de ve Türkiye'nin dört bir yanında halkımızı bayramını kutlamaya ve bayramına sahip çıkmaya davet ediyoruz. 21-22 Mart gününe kadar bizler her yerde, mahallede nevruz ateşlerini yakmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.