HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:
"Yıktıkları sadece evlerimiz, mahallelerimizdir. Hep birlikte dayanışmayla, Cizre'den Sur'a kadar dört bir yandan yıktıkları evleri yeniden kuracağız, inşa edeceğiz"

VAN (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Yıktıkları sadece evlerimiz, mahallelerimizdir. Hep birlikte dayanışmayla, Cizre'den Sur'a kadar dört bir yandan yıktıkları evleri yeniden kuracağız, inşa edeceğiz." dedi.

Yüksekdağ, HDP Van İl Başkanlığı'nın 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, aylar boyunca kentlerin abluka altına alındığını, halkın öz yurdunun kendisine yasaklandığını, insanların sokağa çıkamadan yaşamaya mecbur bırakıldıklarını ileri sürdü.

Figen Yüksekdağ, "Bu halk kendine dayatılan bu uygulamalara karşı onurlu duruşunu her koşulda ve durumda ortaya koydu. Bu halkın hakkında nice ferman çıkarıldı. Her fermanı yırtıp attık. Ablukalarla, halkımıza dayatılan esaretle, Kürt halkına karşı yeni bir katliam fermanı yazdılar. Yıktıkları sadece evlerimiz, mahallelerimizdir. Hep birlikte dayanışmayla, Cizre'den Sur'a kadar dört bir yandan yıktıkları evleri yeniden kuracağız, inşa edeceğiz. Onların tek bildiği taş üstünde taş bırakmamak. Ama bizler Cizre'den Sur'a kadar yıktıkları bütün yaşam alanlarımızı yeniden inşa edeceğiz." diye konuştu.

"Halka karşı açık bir operasyon siyaseti izleyerek ayakla kalacaklarını zannettiler. Biz en zorlu dönemlerde dahi, her zaman bir çözüm bir kavşak olabileceğini söyledik" diyen Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"2016 Nevruzunda yeniden bir çağrı yaptık. 'Demokratik siyasetin önünü açalım, ölümleri durduralım' dedik. Biz çağrı yaptıkça daha fazla operasyon düzenlendi. Bizim kendi gücümüzden dirayetimizden şüphemiz yok ama ölümle, savaşla siyaset yapılmaz diyoruz. Bu insani çağrımızı anlayacak ve bunun gereğini yerine getirecek bir iktidar yok karşımızda."

Kongrede HDP İl Eş Başkanlığına Yakup Ataş ve Gülistan Orhan seçildi.




































































































































Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.