HDP İzmir Milletvekili Kürkcü:

HDP İzmir Milletvekili Kürkcü:
"Parlamenter dokunulmazlık altında söylediklerimiz şimdi parlamenter dokunulmazlığın kaldırılabilmesi için gerekçe haline getirilmeye çalışılıyor"

İZMİR (AA) - HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, "Parlamenter dokunulmazlık altında söylediklerimiz şimdi parlamenter dokunulmazlığın kaldırılabilmesi için gerekçe haline getirilmeye çalışılıyor." dedi.

HDP İzmir İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen Kürkcü ve beraberindeki grup, bugün gerçekleştirilmek istenen nevruz etkinliğine İzmir Valiliğince izin verilmemesini protesto etti.

Kürkcü, burada yaptığı açıklamada, etkinliğin 20 Mart'ta gerçekleştirilmek istendiği gerekçesiyle izin verilmediğini belirterek, bu tutumu protesto ettiklerini bildirdi.

Açıklamasında, milletvekili dokunulmazlığı konusuna değinen Kürkcü, HDP'ye oy veren kişilerin sağladıkları mazbatayla Meclis'te olduklarını ve dokunulmazlıklarını savunacaklarını ifade ederek, "Parlamenter dokunulmazlık altında söylediklerimiz şimdi parlamenter dokunulmazlığın kaldırılabilmesi için gerekçe haline getirilmeye çalışılıyor. Bu mazbata bizde durdukça bu siyaseti mutlaka sürdüreceğiz. Her bir vekilimizin dokunulmazlığını kaldırabilmek için bir meydan savaşı vermek zorundalar. Hiçbir şey o kadar kolay değil, hiçbir şeyi o kadar kolay teslim etmeyeceğiz." diye konuştu.

Kürkcü'nün konuşması sırasında slogan atan gruba, polis "sloganların yasa dışı olduğu ve tekrarlanmaması" konusunda uyarıda bulundu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.