HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

HDP Parti Sözcüsü Bilgen:
"İlkesel olarak dokunulmazlığı tümden kaldıran bir düzenleme yapılsa biz zaten desteklemeye varız. Dokunulmazlık bir üstünlük ayrıcalık olmasın"

ADANA (AA) - HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "İlkesel olarak dokunulmazlığı tümden kaldıran bir düzenleme yapılsa biz zaten desteklemeye varız. Dokunulmazlık bir üstünlük ayrıcalık olmasın" dedi.

Adana’da İnsan Hakları Araştırmaları Derneğinin bir otelde düzenlediği toplantıya katılan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, dokunulmazlıklarla ilgili görüşlerini açıkladı.

Bir gazetecinin, "HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp tutuklanması yönünde endişeniz var mı?" sorusuna Bilgen, şu yanıtı verdi:

"Olabilir. Biz bunu, şöyle bir yere koymuyoruz. Yani, asla olmaz, kesinlikle olmayacak gibi. Çıtayı yanlış bir yere koyarsanız kendi kendinizi tekzip edersiniz. Burada tabii ki bunu olağanlaştırmıyoruz, bunu normal gören bir tarzda olabilir. Bu bizim açımızdan sembolik bir anlam içeriyor. Yani eğer ilkesel olarak dokunulmazlığı tümden kaldıran bir düzenleme yapılsa biz zaten desteklemeye varız. Dokunulmazlık bir üstünlük ayrıcalık olmasın.

Yani suç işlemenin ayrıcalığı üstünlüğü olmasın diyoruz. Böyle bir değişiklik olsa biz desteklemeye varız. Toplumsal siyaset algısı açısından önemli. Belediye başkanı tutuklanıyor, milletvekili aynı sözü söylüyor tutuklanmıyor gibi. Herkesi kapsayan bir genel konsept olabilir. Burada bir biçimde karşı tarafın çıtayı nereye koyduğu ile ilgili tartışma var hala. Bir grup, 3 milletvekilini telaffuz ediyor. Taziyeye katılma, bir milletvekilinin söylediği sözler, bir arabanın bagajında silah taşıma. Silah taşıma tamamen montaj vaka. En ciddisi o. Savcı o konuda bir şey bile hazırlamamış. Yani inandırıcı gerekçe bile yok. Diğer ikisi bulunduğu yer ve söylediği sözle ilgili. Ama belli ki siyasi hesabı HDP eş başkanlarını hedefleyen bir şey. Bu da çok net."

HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.