Hdp Sözcüsü Bilgen:

Hdp Sözcüsü Bilgen:
"Filistin sorunu Ortadoğu'daki birçok ülkenin kendi yaklaşımlarını sorgulamaları gereken bir sorundur. Eğer İİT üyesi ülkeler kendi yaklaşımlarıyla yüzleşen bir pozisyon geliştirmezlerse ne yazıkki Filistin'de daha çok kan akmaya devam edecektir"

ANKARA (AA) - HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Filistin sorunu Ortadoğu'daki birçok ülkenin kendi yaklaşımlarını sorgulamaları gereken bir sorundur. Eğer İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler kendi yaklaşımlarıyla yüzleşen bir pozisyon geliştirmezlerse ne yazıkki Filistin'de daha çok kan akmaya devam edecektir." dedi.

Bilgen, parti genel merkezinde, Merkez Yürütme Kurulundaki (MYK) değerlendirmelere ilişkin düzenlediği basın toplantısında Kudüs konusuna değinerek, Ortadoğu'da bütün sorunların diyalogla çözülmesinden yana olduklarını belirtti.

Filistin sorununun çözümünde diyalog yolu, barışçıl yöntemler ve Filistin halkının talepleri dışındaki mekanizmaları bir çözüm alternatifi ve yöntem olarak sunmanın doğru olmadığını söyleyen Bilgen, "İİT'yi sonuç doğuracak yöntemlere yönelmeye, kamuoyunu manipülasyona dönük yaklaşımlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz." dedi.

Filistin sorununun küçük hesaplarla ele alınabilecek bir konu olmadığını ifade eden Bilgen, "Filistin sorunu 1948'den bu yana geldiği nokta itibarıyla Ortadoğu'daki birçok ülkenin kendi yaklaşımlarını sorgulamaları gereken bir sorundur. Eğer İİT üyesi ülkeler, devlet yönetimleri bu konuda kendi yaklaşımlarıyla yüzleşen bir pozisyon geliştirmezlerse buna dair bir tavır ortaya koymazlarsa ne yazık ki Filistin'de daha çok kan akmaya, insan hakları ihlali yaşanmaya devam edecektir. " diye konuştu.

Hükümetin bu konuyu bir iç politika malzemesi, aracı haline getirdiğini savunan Bilgen, şöyle devam etti:

"İsrail'in bir terör devleti olduğu konusunda samimiyseniz o takdirde ticari, diplomatik bütün ilişkilerinizi gözden geçirirsiniz ama içeriye dönük bu tip sözler söyleyip bunun gerektirdiği hiçbir adımı atmazsanız İsrail'deki siyasi iktidar da bu konuyu çok önemsemez. Nitekim Teşkilatın deklarasyonu bu anlamda çok büyük kaygı, endişe oluşturmadı. Çünkü bu hükümetler Filistin konusunda şimdiye kadar hep ikircikli yaklaşımlar içerisine girdiler."

Bilgen, Parti Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda MYK'nin kongre ile ilgili bir komisyon oluşturacağını da söyledi. Komisyonun, Türkiye'nin içinde bulunduğu politik durumu, HDP'nin kurulduğundan bu yana geçen sürede yaşanan değişimi değerlendireceğini ifade eden Bilgen, bu çerçevede birçok kesimle yuvarlak masa toplantıları yapılacağını, partiyle ilgili öneri ve eleştirilerin alınacağını aktardı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.