HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler
Karabük, Bolu ve Zonguldak'ta, Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyareti nedeniyle Hezer'e tepki gösterildi

ANKARA (AA) - HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine Karabük, Bolu ve Zonguldak'tan tepki geldi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, yaptığı açıklamada, terör ve teröristi desteklemenin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Hezer'in ziyaretine tepki gösteren Saylar, "Artık her şey ortaya çıktı. Kimin ne olduğunu vatandaşımız net görmeye başladı. Terörü ve teröristi destekleyen bu tür kişileri Meclis'te istemiyoruz. Kandil'e gitsinler. Huzurumuzu bozmalarına müsaade etmeyeceğiz. Başlatılan operasyonlar, terör bitene kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini vurgulayan Saylar, "Ülkemizin üzerinde oynanan oyunları görüyoruz. Teröristin taziye çadırına giden hainleri kınıyor ve aramızda istemiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise açıklamasında, ülkede yaşayanların, huzuru bozmak, ekonomiyi geriletmek, Türkiye'yi bölmek için çaba harcayanların taziyesine gidenleri asla unutmayacağını ve affetmeyeceğini belirtti.

Türk halkının terör nedeniyle çok acı çektiğini ifade eden Aksoy, güvenlik güçlerinin artık bu duruma son vermek için yoğun gayretle çalıştığını, hükümetin terörü kökünden kazımaya kararlı olduğunu, Türk halkının da buna destek verdiğini kaydetti.

Aksoy, kimsenin, birlik ve beraberliği bozamayacağına işaret etti.

- Bolu

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakçı ise hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Saldırıyı gerçekleştirenin "insanlıktan nasibini almadığını" belirten Sarımsakçı, "Bunlar adalet, özgürlük, hak, hukuktan bahsediyorlar ancak kendileri gibi olmayan ve düşünmeyenlere yaşam hakkı tanımıyorlar. Aynı İsrail'in yaptığı gibi. Bunları Allah'a havale ediyoruz" görüşünü paylaştı.

- Zonguldak

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar da terörün her türlüsüne karşı olduklarını kaydetti.

Akşar, "Benim teröristim iyidir mantığıyla hareket edildiği takdirde barış sağlanamaz. 29 kişinin ölümüne sebep olan teröristin evini ziyaret ederek barış mesajı vermeye kalkmak, insanların akıllarıyla alay etmektir. Ülkenin birliğine ve kardeşliğine dönük terörist eylemlerin karşısındayız. Bir kişinin cenazesinin arkasına sığınıp 78 milyonu görmezden gelmek olmaz" değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.