HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler
AK Parti Van Milletvekili Kayatürk: - "Siz halkın iradesi için değil örgütün iradesi için gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz"

VAN (AA) - AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki göstererek, "Siz halkın iradesi için değil örgütün iradesi için gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz" dedi.

Kayatürk, Van'da AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, milletvekilinin hareketinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekiliyle Meclise girmesine rağmen şiddet ve silahı bırakmadığını vurgulayan Kayatürk, "Vatandaş, 'Bunlar artık kendilerine verilen desteği göz önünde bulundurarak her türlü terör faaliyetlerden vazgeçecekler' dedi. Ancak seçimlerden hemen sonra bunun bir hikaye, kandırmaca olduğunu anladık. Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır'da kalleşçe saldırılar yapıldı. Bu mu sizin halka layık gördüğünüz. Siz halkın iradesi için değil örgütün iradesi için gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz. Eğerki daha uzun bir süre olmuş olsaydı halk sizi 80'den 59'a değil sıfıra getirecekti. Siz bunu gerçekten hak etiniz" şeklinde konuştu.

Kayatürk, Vanlıların oyuyla seçilip Meclise giren milletvekilinin Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziyeye gitmesinin izahının olmadığını kaydederek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ben Van'ın milletvekili demekten hakikatten hicap duyuyorum. Van'ın milletvekili, Van halkının oyu ile Meclise gitmiş bir milletvekili kalkıyor Mecliste 300 metre ötede 29 insanın hayatına mal olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin cenazesine gidiyor. Hangi yüzle oraya gidiyorsunuz? Diyelim ki, Türkiye halkının yüzüne bakmıyorsunuz, Van halkının yüzüne nasıl bakacaksınız? Bu mu sizin demokrasi anlayışınız. Hani halk destek verdiğinde silahlar bir tarafa bırakılacaktı ve şiddet bitecekti. Her zaman söylüyoruz yine tekrar ediyoruz. Van'a, bölgeye ve Türkiye'ye, AK Parti teşkilatları, Başbakanımız Davutoğlu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında bunların hiçbir hayrı olmadı ve olmayacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.