HDP’li Ayhan Bilgen'i HÜDA-PAR başkanı diye sundular!

HDP’li Ayhan Bilgen'i HÜDA-PAR başkanı diye sundular!
23 Nisan törenlerinde subayın elini sıkmadığı kişinin HÜDA PAR başkanı değil HDP’li Ayhan Bilgen olduğu ortaya çıktı

Twitter’da paylaşılan bir gönderide yer alan videoda subayın HÜDA PAR başkanının elini sıkmayı reddettiği iddia edildi. Gönderide yer alan video tersine arama yöntemi ile incelendi. Videonun 2019 yılına ait olduğu bulundu. Videoda subayın elini sıkmadığı kişinin eski HDP’li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen olduğu tespit edildi.

ARKA PLAN VE İDDİALAR

Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide bulunan videoda 23 Nisan törenlerinde subayın elini sıkmayı reddettiği kişinin HÜDA PAR başkanı olduğu iddia edildi.

BULGULAR

Gönderide yer alan videodan alınan bir görüntü tersine arama yöntemi ile aratıldığında videonun eski tarihli olduğu ve iddia edildiği gibi HÜDA-PAR başkanı ile bir ilişkisinin olmadığı bulundu.

Videoda 2019’da Kars Valiliği önünde düzenlenen 23 Nisan törenlerine katılan 14.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut’un, HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in elini sıkmadığı görüldü. Videonun uzun hali incelendiğinde Tuğgeneral Özgür Nuhut'un dönemin Kars Belediyesi eş başkanı olan Şevin Alaca ile de tokalaşmadığı bulundu.

Ayhan Bilgen, Twitter hesabından videonun 2019 yılına ait olduğunu ve videodaki kişinin kendisi olduğunu doğruladı. Dönemin haber kaynakları incelendiğinde konuyla ilgili haberlere ulaşıldı.

Söz konusu videonun eski tarihli olduğu ve hatalı ilişkilendirildiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.