HDP'li belediyelere "kayyum" Kaftancıoğlu'nu rahatsız etti

HDP'li belediyelere "kayyum" Kaftancıoğlu'nu rahatsız etti
HDP'li Iğdır ve Siirt belediye başkanları da dahil olmak üzere 4 belediye başkanı gözaltına alınarak yerlerine kayyum atanması  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan tepki geldi. Kaftancıoğlu, kayyum atamalarını darbe olarak değerlendirdi.

HDP'li Iğdır ve Siirt belediye başkanları da dahil olmak üzere 4 belediye başkanı gözaltına alındı. Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin yönetiminde bulunan belediyelere yönelik araştırmalar yapan İçileri Bakanlığı bazı belediyelerde örgütle ilişkiyi tespit etti.  Soruşturmaların ardından 4 HDP'li belediye başkanı gözaltında alındı ve yerlerine kayyum atamaları yapıldı.

Kayyum atama kararına CHP'den jet bir tepki geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kayyum atamalarını darbe olarak değerlendirdi.

 

Kayyum darbedir

Kaftancıoğlu, "Halkın iradesine ipotek koyan darbeci zihniyet gece yarısı operasyonlarına devam ediyor.. Atanmış askerlerle seçilmişlerin ve halkın hakkı gasp ediliyor #Kayyumdarbedir" ifadelerini kullandı.

HDP'li Siirt, Baykan ve Kurtalan belediye başkanları gözaltına alındı

HDP'li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş gözaltına alındı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.