HDP'liler Milli Savunma Komisyonu toplantılarına katılmıyor

HDP'liler Milli Savunma Komisyonu toplantılarına katılmıyor
Komisyonun HDP'li üç milletvekili, 30 Kasım 2015 tarihindeki ilk toplantıdan sonra yapılan 10 toplantıda hazır bulunmadı

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - Milli Savunma Komisyonunun HDP'li üç milletvekili, 30 Kasım 2015 tarihindeki ilk toplantıdan sonra yapılan 10 toplantıda hazır bulunmadı.

Alınan bilgiye göre, HDP'nin komisyon üyeleri Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ve Mardin Milletvekili Ali Atalan komisyon toplantılarına katılmıyor.

HDP'li 3 milletvekili, AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün komisyon başkanı seçildiği 30 Kasım 2015 tarihindeki ilk toplantıdan sonra yapılan 10 toplantıda hazır bulunmadı; sadece Erdal Ataş, 8 Aralık 2015 tarihindeki ikinci toplantıya katıldı.

Öztürk, Ataş ve Atalan; komisyonun 9 Aralık 2015 tarihindeki üçüncü, aralık ayı içindeki dördüncü, 6 Ocak 2016 tarihli beşinci, 7 Ocak 2016 tarihli altıncı, 11 Şubat 2016 tarihli yedinci, 17 Şubat 2016 tarihli sekizinci, 24 Şubat 2016 tarihli dokuzuncu ve 25 Şubat 2016 tarihli onuncu toplantısına katılmadı.

Milletvekilleri, komisyonun 31 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirdiği onbirinci, son toplantısında da hazır bulunmadı.

HDP'li 3 milletvekili, komisyona mazeret bildirerek, izinli sayılmalarına ilişkin dilekçe gönderdi.

"Toplantılara katılmama nedeni" sorulan HDP'li Ali Atalan, "Özel bir nedeni yok, çatışmaların yaşandığı seçim bölgemdeki yoğun çalışmalardan dolayı toplantılara katılamıyorum, çünkü orada bulunmak zorundayım." diye konuştu.

Seçim bölgesi Mardin'e, çatışmaların yaşandığı Cizre, İdil gibi ilçelerden çok sayıda insanın göç ettiğini belirten Atalan, "Gelen bu insanların sorunları ile ilgilendik." dedi.

HDP'li Ataş da seçim bölgesindeki çalışmalardan dolayı toplantılara katılamadığını ifade etti; "toplantılara katılmamasının bölgede devam operasyonlarla ilgisi olup olmadığı" yönündeki soruya ise "Hayır ilgisi yok, tamamen tesadüf." yanıtını verdi.

Öztürk de seçim bölgesi Ağrı'daki çalışmalarından dolayı toplantılarda hazır bulunamadığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.