Hedef 12’den vuruldu

Hedef 12’den vuruldu
Konya’nın futbol ve basketboldaki profesyonel temsilcileri bu sezonki ana hedeflerine ulaştı. Torku Konyaspor, Anadolu Selçukspor ve Torku Konyaspor Basket’in elde ettiği neticeler Konya spor camiasının yüzünü güldürdü

C.Ziya Kutlu'nun Haberi

Son yıllarda tesisleşme adına ciddi hamleler yapan Konya sporu, sportif arenada da yüz güldüren başarılara imza atıyor. Bu sezon ülkemizde en fazla seyirci kitlesine sahip iki ana branş olan futbol ve basketbolda 4 profesyonel temsilci ile mücadele veren Konya, tüm takımlarıyla ana hedefi olan ligde kalma başarısı gösterdi.

Futboldaki bir numaralı temsilcimiz Torku Konyaspor son 7 haftada müthiş bir seriye imza atıp bu süreçte topladığı 18 puanla düşme hattına 17 puanlık ciddi bir fark atıp ligde kaldığını matematiksel olmasa da artık ilan etti.

Spor Toto İkinci Lig’de mücadele eden “Yavru Kartal” Anadolu Selçukspor ise kötü başladığı ve 7’de 0 ile giriş yaptığı ligde Abdurrahman Baysangur yönetiminde efsane bir geri dönüşe imza atıp son hafta öncesinde 44 puana ulaşıp kümede kalmayı garantiledi.

Basketbolda bu sezon isim ve renk değişikliğine gidip Torku Konyaspor Basket ismiyle parkelerde Konya’yı temsil eden yeşil-beyazlı temsilcimiz de yaşadığı onca sıkıntıya rağmen ayakta kalıp kümede kaldı. Potadaki diğer temsilcimiz Selçuklu Belediyespor da 3. Lig’deki mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. Yeni sezonda profesyonel futbol ve basketbol liglerinde yine 4 takımla temsil edilecek Konya artık çıtayı yükseltip daha farklı hedefler adına mücadele vermeyi arzuluyor. Spor kamuoyunun beklentisi Konya’nın her anlamda spor kenti olması ve bunun yolu da sportif arenadaki ses getirecek başarılardan geçiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.