Hedef 350 bin ziyaretçi

Hedef 350 bin ziyaretçi
Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan ve Konya ekonomisine büyük bir katkı veren Tarım Fuarı için geri sayım beklerken fuarın temsilcileri beklentinin bu sene daha da arttığını ifade etti

21-25 Mart tarihlerinde açılacak olan Konya Tarım Fuarı 15. kez hizmet verecek. 2016 yılında 21 ülkeden bin 200 marka ve 402 firma yer aldığı fuarı 48 ülkeden 81 şehirden 288 bin 763 kişi ziyaret etmişti. Avrupa’nın en büyük üçüncü fuarı açılan Konya’da hazırlıkların büyük bir çoğunluğu tamamlanırken, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan fuarı ve beklentilerini anlattı.

“TARIM SEKTÖRÜ SIÇRAMA GÖSTERECEK ORTAMI BULDU”

16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde Tarım Fuarı’nın nasıl bir etki bırakacağını açıklayan Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, “Türkiye, küresel aktörlerin üzerimize oynadıkları oyunları halkımız sağduyu ve ferasetiyle bertaraf ederek,  ekonomik temellerinin, sağlam temeller üzerinde ve müdahalelere karşı dirençli olduğunu göstermiştir. Uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşları da bunu kabul etmek zorunda kalmışlardır. Türkiye’nin geleceğine yön verecek olan 16 Nisan referandumu öncesinde, dış güç ve işbirlikçilerinin oyunlarını bozmak, üretimi, ticareti ve istihdamı arttırmak için Hükümetimizin açıkladığı teşvikler de piyasalara olumlu yansımıştır. Bu olumlu yansımadan tarım sektörü de etkilenerek, büyük bir sıçrama gösterecek ortamı bulmuştur” diye konuştu.

“İLGİ BU SENE ARATARAK DEVAM EDECEK”

Çevik, “Tarımda gelişmiş olup da sanayide geri kalmış hiçbir ülke yoktur. Bu açıdan geçmişte önemini koruyan tarım, geleceğin de yıldız sektörü olacaktır. Bu ortamda Türkiye ve özelinde de Konya’nın önemi bir kat daha artmıştır. Gelişmiş ve güçlü bir borsaya sahip Konya’da tarımsal ticaretin zenginleşmesi, tarım ve gıdaya olan yatırımların da artmasına ortam sağlamıştır.  Çözüm aşamasına gelen lojistik sorunlarının yanında, su sorunun da çözülmesiyle Konya, bölgesinin güvenilir bir gıda üssü olacaktır. Bir ülke markaları kadar güçlüdür. Bu çerçevede bir şehir de markaları kadar güçlüdür diyebiliriz. Ülkemizin ekonomik gücü, Anadolu’dan hem marka şehirler hem de ticari markalar çıkaracaktır. Bu açıdan düzenlendiği ilk günden bu yana sürekli gelişerek Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan ‘Konya Tarım Fuarı’na olan ilginin bu sene de ulusal ve uluslararası boyutta artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

2016 YILINDA 288 BİN 763 ZİYARETÇİ

Türkiye’nin en büyük, Avrupa ve Asya’nın üçüncü en büyük tarım fuarını Konya’da, Uluslararası Fuar Merkezi’mizde düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz diyen Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, fuara hazır olduklarını ifade etti. Öztürk, “2016’da düzenlediğimiz fuarı tamamı dolu 6 holümüze ilave olarak fuaye alanımızda açılan stantlarımızla 66 bin metre kare kapalı, 20 bin metre kare açık olmak üzere toplam 86 bin metre kare alanda gerçekleştirmiştik. 16 ülkeden 400’ün üzerinde firmanın bin 200 marka ile katıldığı fuarımızı 48 farklı ülkeden ve Türkiye’den 288 bin 763 kişi ziyaret etmişti” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İLK ÜÇ FUARI OLMAYI AMAÇLIYORUZ”

2017 yılındaki Tarım Fuarımızı 21-25 Mart 2017 tarihleri arasında Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştireceğiz diyen Öztürk, “Katılımcı firma ve ziyaretçi açısından bir dünya markası olan Konya Tarım Fuarı’nda bu sene ziyaretçi hedefimiz 350 bin rakamını aşmaktır. Bu da yaklaşık yüzde 20 oranında bir büyümeye işaret etmektedir. Katılımcı firma ve ziyaretçi sayısıyla Konya’nın yıl içindeki en büyük etkinliği olan Tarım Fuarı’nın Konya ekonomisine katkısı 40 milyon TL’dir. Fuarımız şehrimizin en önemli sektörü olan tarım ve tarım mekanizasyonu sektörümüzün daha da büyümesini dünyaya açılmasını sağlamaktadır. Bununla birlikte; Fuar sayesinde katılımcı firmalar ile birlikte Konya’da hizmetler sektörünü de büyük bir canlılık gelmektedir. Gelecek hedefimiz 500 bin ziyaretçi rakamına ulaşarak Türkiye’deki en büyük ilk üç fuar arasına girmektir” diye konuştu. (Derya Demir)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.