Hedef tekrar olimpiyat finali

Hedef tekrar olimpiyat finali
Milli atlet Burcu Yüksel:"Londra Olimpiyatları'nda yüksek atlamada finale çıkan ilk Türk sporcu oldum, Rio'ya gidip tekrar finalde yer almak istiyorum"- "Doping kullanmazsanız herhangi bir korkunuz olmaz. Yapmadığınız ve bu işin içinde olmadığınız sürece

İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda yüksek atlamada finale kalarak Türk atletizm tarihinde bir ilki gerçekleştiren milli atlet Burcu Yüksel, Rio'da da aynı başarıyı yakalamak istiyor.

Olimpiyat barajını geçmek için temmuz ayına kadar süresi olan Burcu Yüksel, AA muhabirine hedeflerini anlattı. Londra'daki başarısından sonra ara vermeden 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na hazırlandığını anlatan 26 yaşındaki atlet, "Londra'da final yarıştıktan sonra benim için 2016 hazırlıkları başladı.Olimpiyatlara bir yılda değil 4 yıllık çalışmalarla hazırlanırsınız. Londra Olimpiyatları'nda yüksek atlamada finale çıkan ilk Türk sporcu oldum, Rio'ya gidip tekrar finalde yer almak istiyorum. Finalde de ilk 5'in içinde yer almalıyım. Çalışmalarımın karşılığı olan madalyayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlarda yarışanların gerçek bir sporcu olduğunu vurgulayan Burcu, "Her sporcunun hayali olimpiyattır. Olimpiyat oyunlarına gidince, 'ben profesyonel atlet oldum' diyebildim. Bu bir hayaldir. Her sporcunun olimpiyat görmesi gerekiyor. Olimpiyat başka bir rüya. Final büyük başarı olmuştu benim için. Benim branşımda final oynayan tek Türk atlet ben oldum. O heyecanı yaşamak mükemmeldir" dedi.

Uzun süredir İstanbul'da kamp yaptığını belirten ve 1.93 metre olan olimpiyat barajını kısa sürede geçeceğini aktaran başarılı sporcu, "Barajı salonda geçmek istiyorum. Salonda son 3 yarışım kaldı. Şu ana kadar 1.87 metre atladım, kota 1.93 metre. Çok yakınım. Çok az kaldı. Aralık ayından bu yana her gün sabah akşam çalışıyorum. Tamamen hedef noktamız olimpiyat" şeklinde konuştu.


- "Doping yapmazsan korkmazsın"


Spordaki en büyük sorunların başında gelen doping kullanımını eleştiren Burcu, bu yola başvurulmaması gerektiğini vurguladı.

Dopingin sporcular için en kötü unsurlardan biri olduğunu anlatan milli atlet, şunları kaydetti:

"Doping kullanmazsanız herhangi bir korkunuz olmaz. Yapmadığınız ve bu işin içinde olmadığınız sürece yolunuza düz devam edersiniz. Yol kazası geçiren diğer arkadaşlarımız için üzülüyorum. Tekrar toparlananlar oldu. Yol kazası geçirdiler. Tekrar döndüler, aramızdalar. Kazaya uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Sporda bunlar olabiliyor. Spor bir dünya savaşı. Ülkelerin teknolojileri savaşıyor. Ülkelerimizi temsil ediyoruz ama arkamızda birçok kişi var."


- "Türk kadınının gücünü göstereceğim"


Uluslararası yarışlarda Türk kadınının temsil ettiğini dile getiren Burcu, bunun kendisine ekstra bir güç verdiğini aktardı.

Olimpiyatlarda yeniden Türk kadınının temsil edeceğine inandığını vurgulayan 26 yaşındaki sporcu, "Birçok alanda kadınları temsil etme gururunu yaşadım. Avrupa'da, dünyada, olimpiyatlarda ülkemin kadınlarını, bir kadın olarak güçlü bir şekilde temsil ettim. Biz Türk kadını olarak, güçlü, dinamik, başarıya her zaman aç, her zaman zirvede olmak isteriz. Olimpiyatlarda Türk kadınının gücünü tekrar göstermek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Burcu, eski bir futbol hakemi olan eşi Vedat Yüksel'in en büyük destekçisi olduğunu vurgulayarak, "3 aydır uzaktayız. Görüşme şansımız pek olmuyor ama anlayışlı davranıyor. Her anlamda bana destek oluyor. Çok fazla birlikte antrenman yapıyoruz. O da ara sıra şaka yapar, 'ben seni geçiyorum' diye. Bana en büyük desteği o veriyor" diye konuştu.


- Cahit Yüksel: "Kısa sürede barajı geçecek"


Burcu'nun antrenörü Cahit Yüksel, temmuz ayına kadar olimpiyat şansı olan sporcusunun kısa sürede olimpiyat vizesini alacağını söyledi.

Milli atletin Londra'da büyük bir başarıya imza attığını hatırlatan Cahit Yüksel, "Burcu'nun barajı geçeceğine inanıyoruz ve tekrar final oynaması için çalışmalarımızı planlıyoruz. Teknik branşta Türk sporcunun böyle başarılı olması çok önemli. Yoğun mesai harcıyoruz. Yurt dışında yarışlara giderek üst düzey sporcularla Burcu'yu yarıştırdık. Onları geçebileceğini gösterdik. Temmuz'un ortasına kadar süremiz var ama bütün hedefimiz mayıs ayına kadar olimpiyat vizesini almak. Bu yaşanan yoğun günlerde ülkemiz adına bir şeyler ortaya koyabilirsek ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

Spordaki doping sorununa da değinen Yüksel, "Bir gerçek var, bunu yapmamak gerekiyor. Yaptığın zaman yakalanıyorsanız da kenara çekilip oturacaksınız ve susacaksınız. Olmazsa olmazımız bundan uzak durmak. Bunsuz da başarılı olacağımıza inanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.