"Hedefim olimpiyatlarda zirveye çıkmak"

"Hedefim olimpiyatlarda zirveye çıkmak"
- Ayak bileğine yapılan ameliyattan sonra bir süre çalışmalara ara veren milli tekvandocu Servet Tazegül, milli takım kampıyla yeniden antrenmanlara başladı- Milli sporcu Servet: "Güçlenince, eskisi gibi olunca formuma kavuşacağıma inanıyorum"- "İnşallah

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle ameliyat edildiği için bir süre çalışmaya ara veren olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, milli takım kampıyla yeniden antrenmanlara başladı.

Milli sporcu Servet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayak bileğinde 7 ay boyunca yaşadığı sakatlığın ameliyatın ardından son bulduğunu söyledi.

Antalya'da gerçekleştirilen milli takım kampına katılan Servet, kampın güzel bir ortamda geçtiğini, antrenmanlarda ayak bileğini güçlendirmek için özel çalışmalar yaptığını anlattı.

Bileğinin zaman zaman şiştiğini, bu dönemlerde diğer ayağına yüklendiğini anlatan Servet, "Aslında teknik açısından hiçbir ağrım kalmadı. Tekme atınca çok daha rahat atıyorum. Her şey çok daha acısız geçiyor. Güçlenince, eskisi gibi olunca formuma kavuşacağıma inanıyorum." dedi.

Mayıs ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacağını dile getiren milli tekvandocu Servet, "Hedefim, Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir dereceyle moral bulup olimpiyatlarda zirveye çıkmak. İnşallah daha fazla sakatlık yaşamadan yolumuza devam ederim." diye konuştu.

Servet, 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışacak olmanın güzel bir duygu, Türkiye'yi temsil etmenin ise gurur verici olduğunun altını çizerek, güzel bir olimpiyat geçireceğine inandığını kaydetti.


- Almanya Açık'ta yarışmayacak

Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, sporcuların ara ara sakatlıklarla karşılaşabildiğini belirtti. Şahin, bu dönemlerde sporculara sabırla egzersiz yaptırarak, gerekli tedavileri uygulayarak büyük şampiyonalarda onlardan verim alınabileceğini ifade etti.

Milli sporcu Servet Tazegül'ün 22-23 Nisan'da Hamburg'ta yapılacak Almanya Açık Tekvando Turnuvası'na katılmasını uygun görmediklerini vurgulayan Şahin, "Tedavisi sürecek ama Avrupa Şampiyonası'nda bunun iyi etkilerini göreceğiz. Akabinde de olimpiyatlara kadar formunu tutmasını ve ekstra rahatsızlıkları ile ilgili son çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.


"Hedefim olimpiyatlarda zirveye çıkmak"

"Hedefim olimpiyatlarda zirveye çıkmak"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.