Helal Turizm Zirvesi

Helal Turizm Zirvesi
TYDTA Körfez Ülkeleri Sorumlusu Göksu:- "Bu sektörde yatırım yapmak isteyen Araplara buraları tanıtma adına Helal Turizm Zirvesi yaptık"

ANTALYA (AA) - Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri Sorumlusu Mustafa Göksu, helal turizmin dünyada büyüyen bir sektör olduğunu belirterek, "Bu sektörde yatırım yapmak isteyen Araplara buraları tanıtma adına Helal Turizm Zirvesi yaptık" dedi.

Antalya'da, Serik Belediyesi ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ile gerçekleştirilen Helal Turizm Zirvesi'nin gala yemeğine Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Umman ve Dubai'den turizm acentelerin temsilcileri katıldı.

Göksu, yemekte yaptığı konuşmada, helal turizmin dünyada büyüyen bir sektör olduğunu söyledi.

Türkiye'nin coğrafi yapısı ve havası itibarıyla bu sektörde en çok payı alacak konumda olduğunu ifade eden Göksu, "Türkiye'de bu sektör büyürken Arap alemini bundan habersiz tutamazdık. Bu sene özellikle Antalya'da bu sektöre geçen çok fazla otel oldu. Bu sektörde yatırım yapmak isteyen Araplara buraları tanıtma adına Helal Turizm Zirvesi yaptık." dedi.

Zirveye 6 ülkeden 30 turizm acentesi ve 15 yatırımcının katıldığını belirten Göksu, "Önce turist gelecek, arkasından da yatırımcılar gelecek. Böylece tatil mevsimi başlamadan önce bu sektöre bir canlılık sonra da değişik yatırımcılar kazandırılacak. Antalya'da düzenlenen bu organizasyona katkısı olanlara teşekkür ediyorum."

Geceye ev sahipliği yapan Wome Deluxe Otel İşletme Müdürü Yusuf Gerçeker ise turizmin zor dönemden geçtiğini söyledi.

Bu dönemi atlatmak için devletin ve hükümetin büyük çaba içerisinde olduğunu dile getiren Göksu, şunları kaydetti:

"Antalya denince akla Rus geliyor ama Antalya turizmi Rusya'dan ibaret değil. Dünyanın birçok ülkesinden Antalya'ya turist geliyor. Ayrıca Ortadoğu ve Körfez ülkeleriyle aynı coğrafyada benzer bir kültüre sahip olmamız bizim için büyük bir avantaj. Bu pazara dönük çalışmaları, tanıtıcı faaliyetleri artırmalıyız."

Gecede zirveye katkı sağlayan kurumlara plaket verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.