Hem şifa kaynağı hem de zayıflamaya yardımcı!
Son dönemlerin en popüler meyveleri arasında olan ejder meyvesi Hylocereus cinsi bir kaktüsün meyvesi olmakla birlikte ülkemizde pitaya olarak da bilinir. Aynı zamanda bu meyve bazı ülkelerde çilek armudu olarak da bilinir. Dış kısmı pembe olan ve iç kısmı beyazın üstünde siyah benekleri olan bu meyvenin ekşi ve ferahlatıcı bir tadı vardır. Ejder meyvesi en çok Güney Amerika’da yetişir.
Dış kabuğu yenilmeyen bu meyvenin çiçekli kısmından çay yapıldığı bilinmektedir. Kalorisi düşük ve vitamin değerleri yüksektir.
Faydaları
İçinde C ve B vitamini bulunduran ejder meyvesi bağışıklığı güçlendirir.
Lifli yapısı sayesinde diyet yapanlar içinde tüketilmesi tavsiye edilen bir besindir.
Antioksidan özelliği sayesinde vücuttan toksin atmaya yardımcı olur.
Fazla kilo sahibi olanlarda karaciğer yağlanması problemi olabilir. Karaciğer yağlanma problemi olanların tedavi olurken iyileşmesine yardımcı olacak bir besindir.
İçindeki yüksek miktarda C vitamini ve kalsiyum sayesinde göz sağlığımızı korumaya yardımcı olacaktır. Katarakt hastalığı riskini düşürür.
Afrodizyak etkisi vardır.
Zararları
Alerjik reaksiyona neden olabildiği bilinen bu meyvenin reaksiyon gösterdiği vücutta geçici kaşıntı ve kızarık yaptığı bilgisi paylaşılmaktadır.



Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.