Her dört hekimden üçü şiddet olayı ile karşılaşıyor

Her dört hekimden üçü şiddet olayı ile karşılaşıyor
Konya Tabipler Odası tarafından yaptırılan “Hekimler İçin Anket” çalışmasının sonuçları Konya Novotel’de duyuruldu. Anket Tabipler Odası ve Konya’da faaliyet gösteren Asarda firmasıyla birlikte yürütüldü.

Programın sunumunu Konya Tabip Odası Başkanı Doktor Seyit Karaca gerçekleştirdi.  Programa Asarda Araştırma Danışmanlık Yazılımın yetkilisi Ersin Öztürk, Doktor Melih Azap ve Uzman Doktor Yavuz Turgut Gederet katıldı.

Konya Tabipler Odası Başkanı Doktor Seyit Karaca, “Saha içerisinde çeşitli alanlara değinen mümkün olduğu kadarıyla yüz yüze olarak yapılan anket, meslektaşlarımızın ağır ve yoğun çalışma şartları gibi bir takım faktörlere bağlı olarak online şekilde de yürütüldü. Sağlıkta dönüşüm çalışmalarının son 15 yılını izlemiş olduk. Çeşitli eksikliklere bağlı olarak bir takım olumsuzluk ve sıkıntıların olduğu sorunları, geleceğe çözerek aktarmak amacıyla bu çalışmayı yaptık. Eksiklikleri de ortaya koymak amacıyla kamu otoritelerine bunu iletmek amacıyla böyle bir çalışma yaptık” dedi.

Anket sonuçlarına göre, hekimlerin yüzde 85’i çalıştığı kurumun mensubu olmaktan gurur duymaktadır. Yaklaşık yüzde 30’u kurumda altyapı ihtiyaçlarını yetersiz bulmaktadır.  Hekimlerin yüzde 54’ü kendini enfeksiyon gibi riskler açısından güvende hissetmemektedir. Hekimlerin yaklaşık yüzde 90’ı e reçete ve ilaçların reçetesiz satılmamasını olumlu görmektedir. Son dönemde artan doktorlara karşı şiddet unsurlarını da göz önüne seren ankette şu sonuçlar ortaya çıktı. Hekimlere mesleki yaşamı boyunca sözlü, fiziksel, psikolojik şiddete maruz kalıp kalmadıkları sorulduğunda her 4 hekimden 3’ünün şiddet olayı ile karşı karşıya geldiği görülmektedir. Maruz kalınan şiddet türlerinde ilk sırada sözlü şiddet gelmektedir 325 hekimde 416 şiddet olayı gözlenmiştir. 

(Haber: Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.