“HER GÜN BİRAZ DAHA BÜYÜYORUZ”

“HER GÜN BİRAZ DAHA BÜYÜYORUZ”
KONPAR’ın Genel Müdürü, aynı zamanda ortağı olan Hasan Alım’ı ve KONPAR’ı yakından tanıma adına ve şirketin faaliyetleriyle, bundan sonraki projeleriyle, sektörle ilgili bilgi almak için kendisiyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Kendinizden bahsedebilir misiniz?

Konya Yukarı Pınarbaşı doğumluyum. Üç yaşındayken babamı kaybettim ve evin tek erkek çocuğuydum. Babasızlıktan dolayı ilkokuldan sonra okuyamayarak, sanayide işe başladım. Çocukluk dönemi ile beraber dorse dingil işinde çırak olarak başladım. Çıraklık ve kalfalığım böyle geçti ve sanayiden hiç kopmadan devam ettim. Askerden geldikten sonra 25 yıldır arkadaşım, 19 yıldır ortağım olan Hasan Hüseyin Uyar ile birlikte 1996 yılında atölye kurarak sektöre imza attık. Merdivenleri tek tek çıkarak bugünlere geldik. Gün geçtikçe daha çok büyüyoruz. İşadamı kimliğimin yanında iki yıl Torku Konya Basket’in yönetiminde bulundum. İş yoğunluğum sebebi ile yönetimden ayrıldım. Arkadaşlar ile halen beraberiz ve fırsat buldukça da maçlara gitmeye de devam ediyorum. Disiplinli bir insanımdır, çalışmayı ve hizmet etmeyi seviyorum.

img-20150122-wa0001-(copy)-001.jpg

KONPAR’ı genel müdüründen dinlemek isteriz…

KONPAR’ın açılımı Konya Parça’dır. 1996 yılında döküm ve talaşlı imalat firması olarak, 140 m2 bir yerde, elimizdeki torna ve matkapla ortağım ile birlikte atölye kurarak bu sektöre girdik. O tarihten günümüze kadar tecrübemizi yeniliklere ve gelişmeye açık vizyonumuz ile birleştirerek, en üst düzey kalite anlayışı ile sürekli gelişerek büyüdük ve şu an 30000 m2 açık alanda, 12000 m2 kapalı, profesyonel ekibimiz ile son teknolojiyi kullanarak, yurtiçi ve yurtdışı müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. 120 çalışanımız var. Orta tip, ağır araç ve dorseler için KONPAR markası ile fren diski, fren kampanası, volan, porya, bijon, volan muhafazası, kaliper tamir takımı, balata, körük imalatı ve ihracatı konusunda sektörün önde gelen firmalarından biriyiz. ISO/TS 16949 ve ISO 9001:2008 uluslararası kalite belgesine sahip olan firmamızda üretilen her ürün, ürün sorumluluk sigortası ile güvence altındadır.

Yurtiçi ve yurtdışında geniş müşteri ağına sahip olan firmamız, bayiler aracılığı ile satış işlemini gerçekleştirmektedir. Yurtdışındaki müşterilerimiz başta Ortadoğu olmak üzere Avrupa, Afrika, Güney Amerika ve farklı 32 ülkedendir. Üretimin her aşamasında müşteri memnuniyetine önem veren firmamız, Arge-Tasarım birimini de bünyesinde bulundurmaktadır. Bu birim teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek hem müşterilerinin hem de çalışanlarının bilgi edinmelerini sağlayıp, bu gelişmeler ışığında müşterilerinin istek ve düşüncelerini kendi bilgi ve deneyimiyle harmanlayıp, yine müşterilerinin istek ve ihtiyaçlarına göre tam zamanında üreterek ve ürün portföyünü sürekli artırarak müşterilerine kaliteyi uygun fiyatlarla sunmaya devam etmektedir.

“FREN DİSKİNİ İLK YAPANLARDANIZ”

Misyonunuzu “mühendislik ve tasarım isteyen parçaların üretimini yapmak” olarak belirlemişsiniz. Şu an misyonunuza ne kadar yakınsınız?

Yapmış olduğumuz üretimlerle Türkiye’de iyi bir marka olduğumuzu düşünüyoruz. Yıllık veri araştırmalarında öne çıkıyoruz. Misyonumuza ulaşmış durumdayız.

dscf2416-(copy).jpg

KONPAR’ı öne çıkaran özelliklerinizden bahsedebilir misiniz?

Bütün proje tasarımlarımızı kendimiz yapıyoruz. Konya’da fren diskini ilk yapanlardanız ve bu hususta diğer firmalara yıllarca hizmet verdik. Ürünlerimizi kullananlar çok kaliteli üretim yaptığımızı söylüyorlar.

Bildiğimiz kadarıyla Konya dışında da şubeniz var.

Evet. İstanbul’da şubemiz var. Diğer bölgelerde de bayi sistemiyle çalışıyoruz. Türkiye’de 17 bayimiz var. 32 ülkeyle çalışıyoruz.

dscf2422-(copy).jpg

En çok hangi bölgelere ihracat yapıyorsunuz?
Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Ortadoğu, Afrika ve Güney Amerika ülkeleri ile çalışmaktayız.

Otomotiv sektörü ile ilgili fuarlara katılıyor musunuz?

Evet. Hem yurtdışında, hem yurtiçinde yılda dört fuara katılıyoruz. Konya’daki döküm fuarında da oluyoruz. Fuar demişken fuar kültürünün Konya’da yayılması bizim çok istediğimiz bir konudur. Otomotiv fuarları konusunda da Konya’nın, İstanbul gibi marka bir şehir olması için Konya sanayicileri olarak gayret etmeliyiz.

KONPAR olarak bundan sonraki hedefleriniz neler?

Bugüne kadar ulaşamadığımız pazarlara girmeyi hedefliyoruz. Kurumsallaşma adına daha çok şeyler yapıyoruz ve yapmaya da devam ediyoruz.

img-20150122-wa0002-(copy).jpg

Karayolu, demiryolu parçaları üretimi yapıyorsunuz. Bundan sonraki süreçte havayolu ve denizyolu parçaları üretmeyi düşünüyor musunuz?

Talep gelirse neden olmasın. Biz buna hazırız; çünkü kuvvetli bir ARGE bölümümüz ve üretim bilgimiz var.

Konya’da otomotiv sektörünün son durumu nedir?

Her geçen gün kar marjlarının düşmesi ve kalifiyeli elemanların yetişmemesi firmaları zor durumda bırakıyor. Birçok iş yerinde kalifiyeli elaman sıkıntısı var. Benim buradan eklemek istediğim birkaç şey var. Mühendislik, ticari ve dış ticaret bölümleri de sanayi ile işbirliği içerisinde çalışırsa daha iyi işlere imza atılacağını düşünüyorum. Bu bölümlerin sanayi bölgelerine yakın hatta iç içe olması gerektiği konusunda birçok sanayici arkadaşlarla fikir birliği içindeyiz. Sanayi Odamızın ve Ticaret Odamızın da son dönemde bu konuda ciddi çalışmalarını takdirle takip ediyoruz.

4-(copy).jpg

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

 Büyüyen gelişen değişen sanayi şehri Konya’mızda, Organize Sanayi’nin raylı sisteme olan ihtiyacı her geçen gün daha da önem arz etmektedir. Çünkü Organize ’ye giren servis ve otobüs sayısı günlük 1600’leri geçmiş durumda. Ve yeni organize bölgelerine de ihtiyaç olmaktadır. İnşallah 2015 ve sonrası şehrimize, ülkemize huzur dolu bir iş hayatı getirir.


Emine Şeyma Yıldız

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.