Her haneye ücretsiz su önerisi

Her haneye ücretsiz su önerisi
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Koronavirüs ve alınan tedbirlerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına sağlık çalışanlarına, kolluk kuvvetlerine, basın mensuplarına teşekkürle başlayan Saydam Evde Kal çağrısında bulundu.  Açıklanan paketlerin halka temas etmediğini savunan Saydam; “ yoksul ailelere 1000’er lira destek verilmesi önemli bir adımdır, fakat yeterli değildir. Diğer taraftan büyükşehir belediyemizin açıklamış olduğu belediye mülklerinde oturan kiracılardan kira alınmaması, su fiyatlarının 2019 rakamlarında kalması, işinden olmuş kişilerden su parasının alınmaması, ödeyemeyenlerin sularının kesilmemesi gibi hususlar vatandaşımızın faydasına olmakla beraber hem yeterli değil hem de uygulanabilir değildir” ifadelerine yer verdi.

EVLERE 15-20 TON SU ÜCRETSİZ VERİLMELİ

Saydam, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bürokrasi sarmalından kurtulmak, belge evrak işleri ile uğraşmamak adına, büyükşehir belediyemiz 2 ay boyunca tüm hanelere 15-20 ton suyu ücretsiz vermelidir. Diğer taraftan daha önce çağrısını yaptığımız bütün vatandaşa 1000 TL verilsin çağrımızı yineliyoruz. Ancak bu verilmiyorsa bile en azından yukarıda saydığımız esnaflarımıza, burada çalışırken işsiz kalan vatandaşlarımıza işi evraka, bürokrasiye boğmadan, meslek odalarımızın da yardımıyla hanesinde bulunan kişi sayısınca 1000 ‘er TL destek verilmesi gerekir. Çiftçiye milli gelirden mevcut kanunlar gereği ayrılması gereken ve 45 milyar TL’yi bulan payın, bu yıl tam olarak aktarılması, İhtiyacı olan çiftçiye faizsiz kredi desteği sağlanması, Çiftçilerin topraklarını ekmesi konusunda tohum, yakıt, gübre ve ilaç desteğinin faizsiz yapılması sağlanmalı hatta daha da ucuza vererek sübvanse edilmesi gerekmektedir. son olarak zor durumda kalan esnafımıza destek oluyoruz mantığıyla bankaların düşük faizle bile olsa açmış olduğu krediler, esnafımızı daha da zor durumlara sokacaktır. İş yerini kapatmış, yani geliri kesilmiş olan bir esnafın borçlanması ileride hepimizi daha ciddi sorunlarla baş başa bırakacaktır. Bu anlamda devletimizin görevi virüsle mücadele dönemi boyunca esnafımızı faizli kredilerle borçlandırmak değil, asgari giderlerini karşılamak olmalıdır. Dolayısıyla esnafımızın bu zor dönemde faizli kredilere yönlendirilmesini doğru bulmuyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.