Her Şey Ekmek Parası İçin

Her Şey Ekmek Parası İçin
Ermenek'te geçirdiği iki maden kazasından birinde kömür yığını altında kalan Ali Bahçeci, yaşadığı olaylara rağmen ekmek parası için madende çalışmayı sürdürüyor

Ermenek ilçesinde geçirdiği iki maden kazasının birinde göçük altında kalan Ali Bahçeci, yaşadıklarının tesirinden kurtulamasa bile ''Ekmek parası'' için madende çalışmaya devam ediyor.

Dokuz linyit madeninin bulunduğu Ermenek'te maden işçiliği adeta babadan oğula geçen bir meslek haline gelmiş. İnsanlar yaşadıkları küçük kazalara aldırmıyor bile. Hala madende çalışmalarını ise "alıştık artık" şeklinde açıklıyor. Bu kişilerden biri de babası da maden işçisi olan üç çocuk babası 36 yaşındaki Ali Bahçeci.

Yıllardır söz konusu işle uğraşan Bahçeci'ni 10 yıl önce ocakta çalışırken beline düşen büyük bir parça sonrası tedavi de gördü. Bir süre yürüyemeyen Bahçeci, iyileşir iyileşmez tekrar madende çalışmaya başladı. Bahçeci, 5 yıl önce de meydana gelen göçük sonrası kömür altında kaldı. Vücudunu tamamen kaplayan kömür nedeniyle zor onlar yaşayan Bahçeci'nin iyileşmesi, haftalarca sürdü.

Ekmek parası için yine madende çalışmaya devam eden Bahçeci, mahsur kalan 18 işçi için de iki gün boyuncu gece gündüz çalıştı. Bahçeci'nin tek isteği, işçilere bir an önce kavuşulması.

- Bir saat bir ömür gibi geldi

AA muhabirine yaşadıklarını anlatan Bahçeci, ocaktaki göçükte kömürün altında kalınca gözünün önüne her şeyin geldiğini söyledi.

Kurtarma ekibinin sesini duyduğunu ancak sesini onlara iletemediğini aktaran Bahçeci, kendisine ulaşamayacaklarını düşündüğünü dile getirdi. "Bana ulaşamayacaklarını düşündüm. Biri başımın üstüne basınca beni fark ettiler ve kurtardılar" diyen Bahçeci, şunları kaydetti:

"Ocakta kaldığım bir saat bir ömür gibi geldi. Göçük altından çıktıktan sonra adeta yeniden doğmuş gibiydim. Yaşadıklarımdan dolayı, çalışırken tehlike olduğunu hissetsem en önce ben kaçıyorum. Ama yapacak başka işim olmadığı için mecburen çalışıyorum. Kayınpederim de maden kazası sonrası yaşamını yitirdi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.