Her üç Android cihazdan biri KitKat ile çalışıyor

Her üç Android cihazdan biri KitKat ile çalışıyor
Google, bugün Kasım ayı için Android dağılım raporunu yayınladı. Android 4.4 KitKat payını yükseltmeye devam ederken, %33.9’luk payıyla her üç Android cihazdan birini çalıştıran işletim sistemi oldu.

Google, bugün Kasım ayı için Android dağılım raporunu yayınladı. Android 4.4 KitKat payını yükseltmeye devam ederken, %33.9’luk payıyla her üç Android cihazdan birini çalıştıran işletim sistemi oldu.

Android 4.4 KitKat’ın dağılım oranı, %30.2 olan Ekim ayına göre %9.7 oranında arttı. KitKat’ın bu yükselişi ise Jelly Bean’in payından götürüyor. Geçtiğimiz ay %50.9 olan Jelly Bean’in oranı %50’nin altına düşmüş durumda.

android-version-share-dec-2014

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve Android 2.3 Gingerbread ise Kasım ayı için %7.8 ve %9.1’lik oranlara sahip oldular. Android 2.2 Froyo da şaşırtıcı bir şekilde mücadelesini sürdürüyor ve tüm Android cihazların %0.5’inde çalışıyor.

Kasım itibariyle Android 5.0 Lollipop için bir veri paylaşılmadı. Yeni işletim sisteminin nasıl bir giriş yaptığını görmemiz için önümüzdeki ayı beklememiz gerekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.