Herkes gözyaşına boğulmuştu! Sürüden ayrılan penguen meğer Konya'ya geliyormuş: İşte sebebi
Werner Herzog’un Encounters at the End of the World belgeselinde sürüden koparak bilinmeyene doğru yürüyen ve “nihilist penguen” olarak anılan sahne, sosyal medyada viral olduktan sonra markaların reklam yüzü hâline gelirken, bazı çevreler tarafından da “sessiz istifa” kavramının sembolü olarak yorumlanmaya başlandı.
Belgeselci Werner Herzog’un 2007 yılında çektiği Encounters at the End of the World belgeseli, yıllar sonra yeniden gündeme gelirken, yapımda yer alan ve sürüden ayrılarak 70 kilometre boyunca tek başına yürüyen penguen sahnesi sosyal medyada hızla yayıldı. “Nihilist penguen” olarak anılan bu görüntü, kısa sürede markaların reklamlarında kullanılmaya başlandı.
TÜRK ŞİRKETLERİ DE TRENDİ SAHİPLENDİ
Türkiye’de de birçok marka akıma dahil olarak sürüden ayrılan pengueni kendi iletişim çalışmalarında kullandı. Gıda zinciri Şok, pestisitli sebze kullanılmadığına dikkat çekmek için penguen görselini “O da sürüden ayrıldı çünkü onda pestisit tespit edildi!” mesajıyla paylaşarak dikkat çekti.
KONYA AKOM'DA KULLANDI
Konya AKOM'da fenomen penguenle ilgili "Penguen Konya’da çalışmalarımızı takip ediyor" notunu kullanarak 20 saniyelik bir video yayımladı. Konya AKOM videoda Manuş Baba'nın Bu Havada Gidilmez şarkısını kullandı.
Penguen Konya’da çalışmalarımızı takip ediyor. pic.twitter.com/HbvISr3SRM
— Konya AKOM (@KonyaAkom) January 27, 2026
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.