Herkesin başına gelebilecek dolandırıcılık

Herkesin başına gelebilecek dolandırıcılık
Kastamonu'da kendisini arayan dolandırıcılarla mobil bankacılık şifrelerini paylaşan kadın, hesabı üzerinden kredi çekilmesi ile 130 bin TL dolandırıldı.

Kastamonu'da kendisini telefonla arayan dolandırıcılarla mobil bankacılık şifrelerini paylaşan kadın, hesabı üzerinden kredi çekilmesi ile 130 bin TL dolandırıldı. Dolandırıcılar, şahsın hesabındaki maaşının ve eşinin mazot parasının çekildiğini söylemesi üzerine paranın bir kısmını iade etti.

Kastamonu'da yaşayan Özgül Salcıoğlu'nu telefonla kendisini arayan dolandırıcılar, kendilerini banka personeli olarak tanıttı hesaba sigorta priminin yatıracaklarını söyledi. Güvenlik için telefondan mobil bankacılık şifresini isteyen kişilerin ağına düşen Salcıoğlu, mobil bankacık şifresini tuşladı. Daha sonra mobil uygulamadan banka hesabına bakan Salcıoğlu, hesabındaki tüm paraların başka bir hesaba aktarıldığını fark etti. Salcıoğlu'nun kendisini arayan dolandırıcılara hesabında tır şoförü olan eşine ait maaş ve mazot parasının başka bir hesaba aktarıldığını belirtmesi üzerine şüpheliler parayı geri aktardılar. Daha sonra hesaptan nakit avans ve kredi çeken kişiler, Salcıoğlu'nu 130 bin TL dolandırdı. Dolandırıldığını fark eden Salcıoğlu, bankaya giderek durumu izah etti. Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğüne yönlendirilen Salcıoğlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

iha-20240110aw116927-1.jpg

BEN DE ŞİFREYİ GİRDİM, ŞİFREYİ GİRMEMLE BİRLİKTE BÜTÜN HESAPLARIM YOK OLDU

Yaşanan olaydan söz eden Özgül Salcıoğlu, "Evde arkadaşlarımla beraberdim. Oturduğumuz esnada bir telefon geldi. Bankadan aradıklarına dair söz ettiler. Ben de tamam dedim. Sadece mobil uygulama şifremi telefon arama tuşundan girmemi söylediler. Ben de şifreyi girdim, şifreyi girmemle birlikte bütün hesaplarım yok oldu" dedi.

HESABIMDAN 130 BİN LİRA PARA ÇEKİLDİ

Şahısların hesaplarına sigorta primi yatıracaklarını dile getiren Salcıoğlu, "Beni aradıklarında sigorta priminin yatacağını söylemişlerdi. Ben de şifreyi girmemle beraberinde hesaptaki paraları kendilerine çekmişler. Hesap üzerinden kredi çekmişler. Hesaplarım boşaltıldı. Kredilerin ödemeleriyle birlikte hesabımdan 130 bin lira para çekildi" diye konuştu.

VİCDANLI HIRSIZLARMIŞ

Şahısların hesapta olan paranın yarısını geri iade ettiğini ifade eden Salcıoğlu, "Parayı hesabımdan çektikleri gün eşimin maaşı hesaba yatmıştı, mazot paraları yatmıştı. Uygulamaya girdikten sonra ardından hesabıma baktığımda hesaptaki paralarında yok olduğunu fark ettim. Kendileri bana bizler dolandırıcı değiliz dediler, hemen size paranızı geri veriyoruz dediler. Maaşımızı ve eşimin mazot paralarını hesabıma geri yolladılar. Bu sefer kartımdaki yok, onlar gitmiş dedim. Onları da aktaracaklarını, şu anda müdürleriyle görüştüklerini belirttiler. 5 dakika bekleteceklerini söylediler. Sonra telefonu kapatıp beni engellediler. Bir daha da geri ulaşamadım. En azından vicdanlı hırsızlarmış. Maaşı geri yatırdılar, eşimin de mazot parasını geri iade ettiler" şeklinde konuştu.

ŞİFRELERİNİZİ PAYLAŞMASINLAR

Halka çağrıda bulunan Salcıoğlu, "Hiçbir şeklide hiç kimse herhangi bir bankanın uygulamasını ne arama tuşundan ne de başka bir yerden tuşlamasın ya da telefonla 3. kişilerle paylaşmasın. Anlayamıyorsunuz, ne olduğunu bir anda hesabınızdan parayı çekiyorlar. Kolay bir şekilde sizi tuzağa çekiyorlar. Evde misafirlerimde vardı, benimde bir anlık boşluğuma geldi. Bu tür görüşmeleri bir anlık dalgınlık sonucunda kesinlikle yapmayın, tuzağa düşmeyin. Hiç kimse şifresini paylaşmasın, ben çok mağdur oldum, kimse de mağdur olmasın" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.