"Herkesin bir leylek yuvası olsun" projesi

"Herkesin bir leylek yuvası olsun" projesi
Samsun'da başlatılan proje kapsamında, Bafra ilçesinde 8 leylek yuvası oluşturuldu

SAMSUN (AA) - Samsun'da bir doğasever tarafından başlatılan "Herkesin bir leylek yuvası olsun" olsun projesi kapsamında Bafra ilçesinde 8 leylek yuvası oluşturuldu.

Bafra ilçesi sınırlarındaki, 362 tür göçmen kuş barındıran Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde, leylekler için yuva projesi başlatıldı. "Leylek köyü" olarak bilinen Doğanca Mahallesi'nde ilk etapta üzerinde leylek yuvalarının bulunduğu 8 direk dikildi.

Projeyi başlatan doğasever Hasan Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deltadaki leylek yuvalarının bulunduğu direklerin birkaçının rüzgar nedeniyle ağaçların devrilmesi sonucunda dağıldığını, bunları onarıp yerlerine diktiklerini söyledi.

Bu gelişmenin ardından herkesin üzerinde adı bulunan leylek yuvası olması için proje geliştirdiklerini anlatan Aktürk, "Projede örnek olmak için Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile bazı vatandaşlarımız, ilk etapta 8 leylek yuvası kurmak için destek oldu. Yuvaların bulunduğu direkleri, yüzlerce leyleğin yuva yaptığı 'leylek köyü'nün hemen yanına diktik. Diğer vatandaşlarımız da arzu ettiğinde adlarına deltanın çevresinde leylek yuvaları dikeceğiz. Bu projenin ilk adımlarını atmış olduk."

Kızılırmak Deltası'nda leylek popülasyonunun oldukça yüksek olduğuna işaret eden Aktürk, "Hedefimiz 300 leylek yuvası kurmak. Deltaya gelen kuş fotoğrafçısı ve turistler içinde de bu leylek yuvaları görsellik sunacak" dedi.

Projeye destek veren Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de belediye olarak ilk etapta 8 yuva yaptırdıklarını söyledi.

Projenin doğal ortamı geliştirme adına önemli bir proje olduğunu vurgulayan Şahin, "Bafra ilçesi sınırları içinde toplu olarak çok sayıda leylek yuvası var. Biz bunların çevresinde önlem alarak insanların zarar vermesini önlüyoruz. Deltaya hem leylekler hem de yuvaları değer katıyor. Leylekler, doğaseverlerin ilçemize gelmesi anlamında da katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.