Herkesin gönlü rahat olsun

Herkesin gönlü rahat olsun
İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Konya bir huzur adasıdır, Konya bir huzur kentidir. Herkesin gözü gönlü rahat olsun” dedi

‘Konya’dayız huzurdayız’ sloganıyla çalışmalara yön veren İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, şehrin güvenliği için tüm çalışmaları titizlikle sürdüren baş aktörlerden biri. Özellikle 15 Temmuz’daki kararlı ve dik duruşu ile önemli bir davranış sergileyen Demir ile Konya’nın trafiğini ve birçok konuyu konuştuk…

 

Son dönemlerde Konya’da ardı ardına trafik kazası yaşandığını görüyoruz. Kazalarda genel olarak bir artış mı söz konusu?

-Genel tabloya bakıldığında anormal bir artış yok. Bazen iki günde üç tane kaza oluyor. 20 günde hiç kaza olmuyor. Ama kaza ardı ardına yaşandığı için vatandaş kaza oranlarının arttığını düşünüyor. Ancak genele yaydığımız zaman anormal bir artış gözlemlenmedi. Özellikle şehirlerarası yolculuk yapan şoförler dinlenmeden seyahat ettikleri için bünye rehavete kapılıyor bundan dolayı özellikle sabah 6 ile 9 arasında kazalar yaşanıyor.

Vatandaşların trafik kurallarına uyumu nasıl? Yeteri kadar bilinçliler mi?

-Trafik ışıklarını kullanma ya da işaretleri dikkate alma noktasında ne yazık ki çok dikkatli değiliz. Ancak toplumsal yaşamın devamlılığı için bu kurallara mutlaka uymamız lazım. Konya’nın fiziki, nüfus büyüklüğü, genç nüfusa sahip oluşu ve eğitim öğretim durumuna bakıldığı zaman diğer vilayetlere göre ciddi anlamda bir düşüş var aslında.

ÖLÜMLÜ KAZALARDA YÜZDE 22 AZALMA YAŞANDI

Trafik cezalarında bir düşüş yaşandı mı?

- Genelde trafiğe çıkan araç sayısı dünyanın her yerinde havaların ısınması ile birlikte artar. Mayıs ve eylül aylarının arası da trafik kazalarının en yoğun yaşandığı dönemler oluyor. Ancak 2014-2015 periyoduna göre, 2015-2016 yılları arasında trafik kazalarında ciddi bir düşüş yaşandığını görüyoruz. Biz, çok kontrol yapacağız az ceza yazacağız anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda kontrollerde yüzde 45’e varan bir artış, cezalarda yüzde 17’lik ölümlü trafik kazalarında ise yüzde 22 oranında bir azalma olduğunu görüyoruz.

Konya’nın en çok hangi bölgesinde kaza yaşanıyor?

-Konya’da tek taraflı kazalar ön plana çıkıyor. Tek taraflı kazalarda daha çok Konya’nın 7 tane ana arteri var. Yoğunluk olarak bakılacaksa en fazla Adana, Ereğli, Ankara güzergâhında kazaların olduğunu görüyoruz. Şehir içinde ise İstanbul Yolu, Karaman, Antalya ve Isparta güzergâhlarında kazalar yaşanıyor.

“HERKESİN GÖZÜ GÖNLÜ RAHAT OLSUN”

Özellikle son dönemde Zafer’de yaşanan olaylar ile vatandaşlar korkar hale geldi. Güvenlik önemleri artırıldı mı?

-Dünyanın her yerinde temel bir kural var. Suçlu kaçar hukuk kovalar. Örneğin geçen yıl üç kadın sokağa kağıt atıyordu ve vatandaşlar bundan ciddi anlamda şikayetçi oldu. Biz de bu olayın üzerine giderek bu konuyu tamamen ortadan kaldırdık. Yine son zamanlarda yaşanan olayların tekrarlanmaması için gerekli çalışmalar ivedilikle yürütülüyor. Vatandaşlarımız rahat olsun. Konya bir huzur adasıdır, Konya bir huzur kentidir. Hakikaten eş değer nüfus ve büyüklüğe, eşdeğer alt parametre ve dengelere bakıldığı zaman Türkiye’de huzur kelimesiyle uygun olan en güzel şehirlerden bir tanesi Konya’dır. Herkesin gözü gönlü rahat olsun.

Özellikle uyuşturucu operasyonlarında çok önemli başarılar elde ettiniz. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

-Bu konuda çok başarılıyız. Eski Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey döneminde Narkotimler kuruldu ve şuanda da faaliyetleri artarak etkin bir şekilde çalışıyor. Bu arkadaşlar ofislerde çalışmıyor hep alandalar. Konya’nın üç tane ilçesinde 25 civarında ekip 130 civarında personel çalışıyor. Uyuşturucuyla mücadele büro amirliğinin şube müdürlüğüne dönüşmesiyle mücadelemiz üst bir anlayışla devam ediyor. Konya’nın uyuşturucuyla mücadelesindeki başarının arkasında yatan nedenleri mücadeleden taviz verilmemesi, sürdürülebilir ve sürekli bir mücadele ile donanımlı bir ekip olarak sıralayabiliriz.

422 İRTİBAT GÖREVLİSİ OKULLARDA GÖREVLİ

Okul çevrelerinde uyuşturucu ile ilgili özel önlemleriniz var mı?

-Eğitim öğretim yılı açıldığı zaman biz okul ve okul çevreleriyle ilgili güvenlik toplantıları yaptık. Toplamda 422 tane irtibat görevlisi ile önlemlerimizi alıyoruz. 422 tane irtibat görevlisinin yanında 60’dan fazlada ekibimize okulları zimmetledik. 155’i bir okul aradığında oraya hangi ekip gideceğini biliyor ver herhangi bir şey olduğunda o ekibe soruyoruz. Genel olarak bakıldığında Konya birçok ülkeden büyük bir şehir olarak kocaman bir huzur adası. ‘Konya’dayız huzurdayız’ sloganını daha özümsetmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.

Konya ciddi anlamda çok önemli programlara ev sahipliği yapan bir şehir. Emniyet teşkilatının bu noktada işi epey zor…

-Her mesleğin kendine göre bir kültürü vardır. Bu meslekte para için yapılacak bir iş değil, bu bir sevda işi. Biz o sevdanın yanına biraz da cefakarlığı ve fedakârlığı katıyoruz. Ben burada bu noktada 5 binden fazla personeli tebrik ediyorum. Son iki yıla baktığımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri, bir önceki dönem Başbakanımızın Konyalı olması, bakan ziyaretlerinin yoğun yaşanması ve milli maçlar gibi yoğun programlara sahne olan bir şehirde yaşıyoruz. Bu kadar aktif bir yerde bilançoya bakılınca Konya’nın huzurlu bir yer olduğunu gönül rahatlığıyla söylemekteyiz.

“KONYA’NIN MARKA OLDUĞUNU HERKES GÖRÜYOR”

15 Temmuz’a en hazırlıklı olan kurumlardandınız. Konya, FETÖ/PDY ile mücadelede hangi aşamada?

-Biz bu işe iki yıl önce başladık ve iki yıl önceki gayretli çalışmamızın neticesini gördük. Konyalıların bu noktada büyük bir teveccühü oldu. Konya’daki resmi ve resmi olmayan erkanının da büyük desteği ile karşılaştık. Çünkü Konya Emniyeti bu konuda tüm birimleriyle çok güzel bir performans sergiledi. Biz bu işe rakamsal bir yarış olarak asla bakmıyoruz.  ‘Delilsiz suç olmaz, şüphe sanık lehine yorumlanır’ kuralıyla hareket ediyoruz. Böyle olunca da Türkiye’nin 81 ili içerisinde Konya’nın bir marka olduğunu herkes görüyor. Çünkü Konya Emniyeti 15 Temmuz’da gerçek kimliğini ve duruşunu ispatlamıştır. Çalışmalar bundan sonra da titizlikle devam edecek.

Son dönemde vatandaşların Emniyet’e olan güveninde ciddi bir artış var mı?

-Bizim yaptığımız iş yani güvenlik hizmeti; hava gibidir, oksijen kadar mühimdir. Değeri yokluğunda hissedilir. Güvenliğin tesisi noktasında vatandaşlarımız şüpheli durumlarda, sıkıntı yaşadıklarında ve bize ihtiyaç duyduklarında ALO 155’i aramaya devam etmeli. Bu şekilde sorunları minimize edebiliriz.  Vatandaşlarımızın Emniyet Teşkilatına güven ve desteği sürdürmelerini istiyoruz. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.