Hilmi Kulluk: "Kulüp yönetmek mantık ve matematik ister"

Hilmi Kulluk: "Kulüp yönetmek mantık ve matematik ister"
Atiker Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, spor kulübü gibi büyük bir organizasyonu yönetenin yolunun matematik ve mantıktan geçtiğini belirtirken, Konyaspor’un zararına olacak her şeyin karşısında olacaklarını söyledi.

Lige verilen arada gazetecilerle bir araya gelen Atiker Konyaspor yönetimi gündemdeki konular üzerinde sohbet ekseninde bir toplantı gerçekleştirdi. Gelecek sezon planlamasından maddi konulara, Anadolu Selçukspor’un durumundan basketbola kadar birçok konunun konuşulduğu toplantıda başkan Hilmi Kulluk, mali yapı hakkında da bilgi verdi. Kulluk, ne kadar borç olduğunu, gelecek yıl için planladıkları bütçeyi açıkladı.

11 MİLYONLUK TASARRUF

Kulluk, Konyaspor’un 10 branşta 387 lisanslı sporcusu ve 24 antreenörü olduğuna dikkat çekerken, gelecek sezondan itibaren voleybolda da bölgesel lige katılacaklarını dile getirdi. Bu sezon harcanan para hakkında da bilgi veren Kulluk, bir önceki yönetimden 47 milyon lira borç devraldıklarını söyledi. Kulluk, bu sezon harcamalarıyla borcu 78 milyon hesapladıklarını ancak yaptıkları planlamalar doğrultusunda. 11 milyon liralık tasarrufla seneyi 67 milyon ekside bitireceklerini söyledi. Kulluk, 35 milyon liralık kredi çektiklerini belirtti.

KONGRE VAR

Sezon sonunda güven tazeleyeceklerini belirten Atiker Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, olağan üstü genel kurulda tüzük değişikliği için de onay alacaklarının altını çizdi. Konyaspor çapında büyük bir organizasyonu yönetmenin kolay olmadığına dikkat çeken Kulluk, “Biz kulübü yönetirken, maddi artı eksilere, altyapı hareketlerine, sportif başarıya bunların totalinde de genel tabloya bakarız. Yönetim mantık ve matematik isteyen bir kabiliyettir. Zarar eden, başarısı olmayan, herhangi bir getiri sağlamayan konularda ısrarcı olmak Konyaspor’a zarar verir” diye konuştu.

BU HALE BİZ GETİRMEDİK

Anadolu Selçukspor ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Kulluk, artıları ve eksileri masaya yatıracaklarını belirtti. Kulluk, Anadolu Selçuk ile ilgili verilen sözlerin de tutulmadığına dikkat çekerek, “Anadolu Selçukspor, 2013-2014 sezonunda Torku’nun takımıydı. Daha sonra Konyaspor’a verilirken, bazı taahhütlerde bulunuldu. Saha ve otobüs sözü verildi ama yerine getirilmedi. Şu anda Konyaspor’da 40 tane oyuncu var. Bunlardan sadece Ömer Ali ve Volkan Fındıklı altyapıdan çıkma. Anadolu Selçukspor’un kulübe getiri ve götürüsüne bakacağız. Sezon sonu oturup bazı verileri değerlendireceğiz. Takımın bu süre içinde yaş ortalaması ne, bunun hiç analizi yapıldı mı? Konyaspor’a geride kalan 6 sezon içinde hangi artıları sağladı, ne tür götürüleri oldu? Şu anda 35 milyon TL maliyeti var. Biz Anadolu Selçukspor’u kapatalım diye göreve gelmedik. Ama bu takımı bu hale getiren de biz değiliz, bu yapıyı biz kurmadık” dedi.

YURTDIŞINDA TAKIM ARAYIŞI

Başkan Kulluk, yurtdışında altyapılar ile ilgili çalışmalar yapmaya devam ettiklerine dikkat çekerken, altyapı menajeri Taner Ay’ın Avrupa’nın önemli kulüpleriyle irtibat halinde olduğuna dikkat çekti. Avrupa ve dünyada futbolcu tarayarak, Avrupa’nın sayılı kulüplerinden altyapılara isimler kazandırmak hedefinde olduğunu söyledi. Kulluk, 18 yaşından küçük oyuncuları yasa gereği getiremeyeceklerini 18 ve 19 yaşında genç futbolcuları altyapı takımlarına kazandırabileceklerini söyledi. Kulluk, Taner Ay’ın Hollanda’nın ünlü kulübü Ajax ile bu anlamda ilişki kurduğunun da altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum