Hilmi Kulluk'tan eleştirilere yanıtlar

Hilmi Kulluk'tan eleştirilere yanıtlar
Hilmi Kulluk, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda takımın geldiği durumu ve ara transfer dönemini basın mensuplarına değerlendirdi.

 

İH Konyaspor Kulüp Başkanı Hilmi Kulluk, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda takımın geldiği durumu ve ara transfer dönemini basın mensuplarına değerlendirdi. Göreve geldiği günden bu yana yeşil-beyazlı kulübün geleceğe yönelik ciddi yatırımlar yaptığını anlatan Kulluk, şöyle konuştu: "Transferi yapmak dünyanın en kolay işi. Önümüzde örnekler var. Jahovic, Yatabare, Orkan Çınar ve Eto'o gibi. O kadar kolay iş ki. Menajerlerini bulursunuz gelir imzaları tıkır tıkır atarlar. Ne oldu? Konyaspor şov yaptı. E giden gitmedi. O zaman ne yapacağız. Onları kadroya almayalım. Arka tarafa yazalım. Arka tarafa yazdığımızda maaşını tekrar ödeyeceksiniz. Bu o öyle o kadar kolay hemen 24 saat içinde olacak bir iş değil. Aklınızda bir şey kalmasın. Millet paraya kafayı taktı. İşte futbolcunun parası felan... Geçen sene ağustos itibarıyla Konyaspor oyuncuları hoca dahil 24 Ağustos'ta herkes parasını aldı. Yani mayısta lig bitti. Ağustosta bütün ödemeler bitti. Bu sene de aynısı olur. Mayısta alamazsa ağustosta alır. Kimse de açlığından ölmedi. Kulüplerin yürümesi için performans gelirlerinin artı olması lazım. Ben mi çıkıp oynayacağım. Selçuk başkanım ya da yönetim mi çıkıp oynayacak. Bu iş kazan kazan modeli gibi. Onlar bize verecek ki gelenden biz de onlara vereceğiz."

TAKIMIN MALİYETİ 105 MİLYON

Kulluk, kulübün mali durumuna ilişkin ise, "Bizim takım maliyetimiz teknik ekiple birlikte 105 milyon TL… 50 milyon TL’lik kurulan takım Süper Lig’de kalır mı? 105’le biz bir durumdayız. 50 milyon takımla maliyet kuralım. Konya halkı tamam desin, büyüklerimiz tamam desin. 50 milyon maliyetle takım kuralım deneyelim. Bizim dışarıya borcumuz yok. İnşaata, şahıslara, SGK'ya ve vergi borcumuz yok. Federasyondan bize gelecek biz de futbolcuların hesabına yatıracağız. Bu kadar basit. Tesisleri derseniz. Biz bunları da yapmayabilirdik. Hocanın isteği doğrultusunda yaptık. İmkanı vermişiz. Elimizden geleni yapmışız. Bundan sonrası da arkadaşlara düşüyor. Şuna inanıyorum bu takım, Aykut Kocaman hoca, gözlerinde o enerjiyi görüyorum. Herhangi bir dağınıklık yok. Şansızlık var mı? Var” dedi.

BORÇLAR YAPILANDIRILDI

Kulübün 85 milyon TL’lik borcunun Ziraat bankası aracılığıyla yapılandırdıklarını ifade eden Kulluk, “85 milyon TL, yüzde 13,5 faiz oranıyla yapılandırıldı. Şu anki faiz bu. Değişken faizle yapılandırıldı. Yarın ülkede bir kriz olursa ben bilemem. Onu maliye bakanımıza sormamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

HOCAMIZ ALİ ÇAMDALI GELSİN DEDİ GETİRDİK, GİTSİN DEDİ GÖNDERDİK

Hilmi Kulluk Ali Çamdalı ile ilgili soruya, "Ali Çamdalı'da hocamız gelsin dedi geldi, gitsin dedi gitti. Yolladık. Buna bir cevap verilecekse bunun cevabını Aykut hoca vermeli. Biz fikirlerimizi söyledik hocanın takdiri bu yönde oldu. Onun takdiri öyle olunca biz bir şey yapamayız” şeklinde cevap verdi.

HACIKAYMAKLI MEHMET (YILDIRIM)

Mehmet Yıldırım’ın sportif direktörlüğe getirilmesine ilişkin eleştirilerle ilgili olarak Kulluk, şunları söyledi: “Sportif direktörü ben getirdim. Mehmet Yıldırım’ı Konya’dan kaç kişi kalır bilmem. Ama eski Konyalılar tanır. Hacıkaymaklı Mehmet derler. Mehmet’in milli takıma gidişi ile gelişi arasında büyük fark var. U17 Milli takımını aldığı noktayla getirdiği noktayı görmek lazım. Bunu kimse görmek istemiyor. Mehmet Yıldırım için federasyon başkanıyla görüşüp Konya’ya gelmesini ben rica ettim. Sebebi de teknik ekibin kaçırdığı bir eksiği var mı diye bakacak. Hocanın sözleşmesinde altına ve üstüne kimse gelemez diye madde var. Hocamızla konuştuk ve göreve başladı. Kendisi de istedi. Çok iyi olur. İstişare ederiz fikir alırız dedi.”

CELALETTİN ÇAKICI’YLA İLGİLİ YAZILI OLANDA BİR ŞEY YOK

Ankaragücü deplasman masraflarını üstlenmesi sonrası yeniden gündeme gelen eski yönetici Celalettin Çakıcı ile ilgili soruya da Hilmi Kulluk, “Celalettin Çakıcı ile ilgili dünya kadar spekülasyon var. Ben hesapları inceledim en ufak bir şey yok. Yazılı olanda bir şey yok olmayanda varsa ben bilemem. Bunları kim nereden çıkarıyor anlamıyorum. Çakıcı bulaşık teli satardı kendini yetiştirdi. İstanbul’da çok güzel şirketi var. Benim de arkadaşım. Adamın içinden gelmiş. Takımı deplasmana götüreyim. Var mı 40-50 bin TL deplasman masrafını karşılayacak. Celalettin Çakıcı Kulüpler Birliğinde neden Konyaspor’u temsil etti. Oraya gidecek adamın cenazesi mi vardı? 2 saatte orada kim hazır olması gerekiyordu? Bunları soran var mı?” değerlendirmesinde bulundu.

1922 KONYASPOR’U KAPATMAYIZ

1922 Konyaspor’la ilgili soruyu yanıtlayan Kulluk, “1922 Konyaspor'u isteyen varsa hemen verelim. Ancak Konyaspor'da kaldığı sürece takım bizim, kapatmayız” şeklinde cevap verdi. Kulluk, İttifak Holding’in Konyaspor’a futbolcu transfer etmesi konusunda ise İttifak Holding’in futbolcu transferi sözünü herhangi bir tarih belirtmeden verdiğini, bu transferin sponsorluk süresi içerisinde olacağının taahhüt edildiğini belirtti. Kulluk tesislere çoğu altyapı olmak üzere 20 milyon TL’den fazla harcama yaptıklarını söyledi.

KONGRE MAYISTA

Konyaspor’un kongresini Mayıs ayında yapacağını ifade eden Başkan Kulluk, “Talip olan daha iyi yönetirim diyen varsa buyursun gelsin görüşelim. Mayısı beklemeye gerek yok” ifadelerini kullandı.

TARAFTARA ÇAĞRI

Taraftara çağrıda bulunan Kulluk, takıma, hocaya ve kendilerine güvenmesini isteyerek, MKE Ankaragücü maçının son dönemde yaşanan girdaptan çıkmak için kırılma noktası olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.