Hindistan'da Çöken Binalar

Hindistan'da Çöken Binalar
Ölü sayısı 20'ye yükseldi

Hindistan'da dün iki binanın çökmesi soncunda ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Polis, Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai'da inşaat halindeki 12 katlı binanın çökmesi sonucu enkazdan üç kişinin daha cesedinin çıkarıldığını belirtti.

Yaralı olarak çıkarılan beş kişinin hastaneye götürülürken hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı dokuza çıktı.

Yaklaşık 300 kişilik itfaiye ve kurtarma ekibinin müdahalesiyle enkazdan 20'den fazla kişinin kurtarıldığı kaydedildi. Olayla ilgili iki inşaat firmasının genel müdürünün gözaltına alındığı bildirildi.

Başkent Yeni Delhi'de de aynı gün 50 yıllık dört katlı binanın çökmesi sonucu 11 kişi ölmüştü.

Mumbai'de geçen yıl kaçak inşa edilen 8 katlı bir binanın çökmesi sonucu 74 kişi hayatın kaybetmişti.

Hindistan'da, standartlara uygun malzeme kullanılmaması ve denetimlerdeki eksiklikler nedeniyle bina çökmeleri oldukça yaygın görülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.