Hırsızlar minik Menesa'nın ilaç parasını çaldı

Hırsızlar minik Menesa'nın ilaç parasını çaldı
Antalya'da pazarcılıkla geçinen ve "zellweger" sendromlu bir yaşındaki kızları Menesa'nın ilacı için harcayacakları yaklaşık 40 bin liranın çalındığını belirten aile, yetkililerden yardım bekliyor- Baba Zeynel Kılıç:- "Bir kısmı kendi birikimimiz bir kısm

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Antalya'da, genetik hastalık "zellweger sendromlu" bir yaşındaki kızları Menesa'nın nöbet geçirmesini önleyen ilaçları alabilmek için çelik kasada sakladıkları yaklaşık 40 bin liranın çalındığını belirten Kılıç ailesi, yetkililerden yardım istiyor.

Antalya'da pazarcılıkla geçinen 4 çocuklu Zeynel-Remziye Kılıç çifti, burnundaki hortumla beslenebilen bir yaşındaki kızları Menesa'nın hastalığıyla uğraşırken, hırsızlıkla sarsıldı.

Yaklaşık 4 ay önce ailenin yaşadığı daireye giren kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, çiftin minik kızları için yatak odasındaki çelik kasada sakladığı 27 bin lira, 4 bin dolar, 60 avro, 12 bin 200 ruble ile tablet ve cep telefonunu çaldı.

Hastaneden eve döndüğünde durumu fark eden anne Remziye Kılıç'ın ihbarı üzerine polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı.

Baba Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zanlıların, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarınca oturdukları apartmana girerken ve elektrikli bisikletle kaçarken görüntülenmeleri üzerine eşkallerinin belirlendiğini söyledi.

- "Çocuğumun iyileşmesini istiyorum"

Zanlıların henüz yakalanamadığını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Daire kapısını nasıl açmışlar bilmiyorum. Yatak odasının kapısını kırıp, içeri girmişler. Çelik kasayı salona taşımışlar, sonra da anahtarı bulup kasayı açmışlar. Çocuğumuzun tedavisi için biriktirdiğimiz paraları çaldılar. Bir kısmı kendi birikimimiz bir kısmı da yakınlarımız ve dostlarımızdan borç aldığımız paraydı. O para, kızımın ilaçları için gerekliydi. Hırsızların yakalanmadan önce paramızı geri getirmeleri halinde, şikayetimden vazgeçeceğim. Allah, onları ıslah etsin. Hırsızların yakalanmasını, paramızın bize teslim edilmesini ve çocuğumun iyileşmesini istiyorum."

Kılıç, güvenlik kamerası görüntülerinden, zanlıların yaklaşık yarım saat evde kaldığının anlaşıldığını dile getirdi.

Mağduriyetlerinin giderilmesi için emniyet yetkilileri ve devlet büyüklerinden yardım isteyen Kılıç, kızının rahatını artırmak ve nöbet geçirmesini önlemek amacıyla kullanılan ilaçların pahalı olduğunu vurguladı.

- "Vicdanları nasıl elverdi?"

Anne Remziye Kılıç da kızı için aspiratör cihazına ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

"Hasta kızım için gerekli o parayı çalmaya vicdanları nasıl elverdi?" diyen Remziye Kılıç, "Paramızı getirsinler. Kızım sürekli nöbet geçiriyor. İlaçlarını vermezsek büyük nöbetler geçiriyor. Her nöbet de beyne hasar veriyor" ifadelerini kullandı.

- "Yüz binde bir görülüyor"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Duman ise "zellweger sendromu"nun, beyinde gittikçe ilerleyen, yıkıma yol açan ağır, genetik bir hastalık olduğunu söyledi.

Hastalığın akraba evliliği ya da gen uyuşmazlığından kaynaklandığına dikkati çeken Duman, "Türkiye'deki sıklığını bilemem ama yaklaşık 100 binde bir görülüyor. Maalesef dünyada zor olan, istenmeyen hastalıklardan biri. Talihsiz bir hastalık. Hastalığın dünyada tedavisi, özel bir ilacı yok. Sadece çocuğun konforunu artırmak, nöbet geçirmesini önlemek için destek nöbet ilaçları var" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.