Hırvatistan'daki Cumhurbaşkanı Seçimi

Hırvatistan'daki Cumhurbaşkanı Seçimi
Hırvat Demokratik Birliği'nin (HDZ) adayı Kitaroviç oyunu kullandı

Hırvat Demokratik Birliği'nin (HDZ) cumhurbaşkanı adayı Kolinda Grabar Kitaroviç, "Artık bizimkiler-sizinkiler ayrımı olmasını istemiyorum. Herkes bizim vatandaşımız ve onların iyiliği için çalışacağım" dedi.

Kitaroviç, başkent Zagreb'deki Başpiskopos Antun Bauer Mahallesi'nde oyunu kullandı.

Kitaroviç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hırvatistan'ın bugün sadece cumhurbaşkanını seçmediğini, aynı zamanda ülkenin gideceği yolu da belirlediğini söyledi.

Seçmenlere sandık başına gitme ve vatandaşlık görevini yerine getirme çağrısında bulunan Kitaroviç, "Vatandaşların değişimi, daha iyi bir Hırvatistan'ı, ekonomik kalkınmayı ve sosyal istikrarı seçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kitaroviç, Hırvatistan'ı yeniden "birleştireceğini" ifade ederek "Artık bizimkiler-sizinkiler ayrımı olmasını istemiyorum. Herkes bizim vatandaşımız ve onların iyiliği için çalışacağım" ifadesini kullandı.

Bu arada Devlet Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, TSİ 12.30 itibarıyla seçimlere katılımın yüzde 21,92 olduğu bildirildi. Seçimlerin ilk turunda, aynı saatte katılım yüzde 13,19'da kalmıştı.

Toplam 3 milyon 794 bin 293 kayıtlı seçmen, ülke içinde ve 50 ülkedeki diplomatik temsilciliklerde açılan 6 bin 350 merkezde TSİ 08.00'den itibaren oy kullanıyor.

İkinci turda, 28 Aralık'ta yapılan ilk turda en fazla oy alan iki aday, Sosyal Demokrat Parti'nin (SDP) adayı mevcut cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç ile HDZ adayı Kitaroviç yarışıyor. Seçimin ilk turunda Yosipoviç yüzde 38,46, Kitaroviç ise yüzde 37,22 oy aldı.

Devlet Seçim Komisyonu'nun, resmi olmayan ilk sonuçları TSİ 23.00'ten itibaren açıklaması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.