Hırvatistan'dan Bosna Hersek'e AB desteği

Hırvatistan'dan Bosna Hersek'e AB desteği
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitarovic, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerini kabul etti- Kitarovic: - "Hırvatistan olarak, AB ve NATO üyelik sürecinde Bosna Hersek'e desteğimiz güçlüdür"

ZAGREB (AA) - Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik sürecinde komşuları Bosna Hersek'i güçlü biçimde desteklediklerini söyledi.

Kitarovic, resmi temaslarda bulunmak üzere Zagreb'e gelen Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Dragan Covic, Bakir İzetbegovic ve Mladen İvanic'i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kitarovic, son derece yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Bosna Hersek'in AB ve NATO üyelik süreçlerinin de ele alındığını kaydetti.

Bosna Hersek'in AB ve NATO üyeliğinin bölge güvenliği açısından bir garanti olduğunu ifade eden Kitarovic, "Hırvatistan olarak, AB ve NATO üyelik sürecinde Bosna Hersek'e desteğimiz güçlüdür" dedi.

Kitarovic, ayrıca, Bosna Hersek'te yaşayan Hırvat halkıyla ilgilenmeye devam edeceklerini dile getirerek, "İki ülke arasındaki ilişkiler mükemmel düzeyde. Bazı sorunlarımız var ancak bu sorunları çözmek adına isteğimiz de var. Hükümetlerimizin mevcut sorunları çözerek ikili ilişkileri daha da iyileştireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Covic de iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün iyileştiğine işaret etti.

Covic, "AB üyeliği yolunda Hırvatistan'ın verdiği karşılıksız destek için minnettarız. Hedefimiz, 2017 yılı sonuna kadar aday ülke statüsü almamız" ifadesini kullandı.

Bosna Hersek'in bölge istikrarı için önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Covic, NATO üyeliği noktasında da Hırvatistan'ın desteğini istedi.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri, Zagreb'deki temasları kapsamında yarın da Meclis Başkanı Zeljko Reiner ve Başbakan Tihomir Oreskovic ile görüşecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.