Hisarcıklıoğlu: Diz çöktüremediler

Hisarcıklıoğlu: Diz çöktüremediler
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:"Bugün ülkemizin içindeki terör örgütleri PKK, DEAŞ, FETÖ hepsi birden saldırıyor. Ekonomimize de saldırıyorlar. Emin olun başaramazlar, kesinlikle de başaramayacaklar. Bu millete en yok gününde, en olmadığı günde kimse diz çök

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün ülkenin içindeki terör örgütleri PKK, DEAŞ, FETÖ hepsinin birden saldırdığını belirterek, "Ekonomimize de saldırıyorlar. Emin olun başaramazlar, kesinlikle de başaramayacaklar. Bu millete en yok gününde, en olmadığı günde kimse diz çöktüremedi. Bu millet kendi istikbalinin en önemli varlığı olduğunu bilir" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Konya Ticaret Odasında düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri töreninde, 20 yıl önce sadece tarım şehri olarak bilinen Konya'nın çehresinin değiştiğini, her alanda kendisini geliştirdiğini söyledi.

Türkiye'de markalaşmış şehirlerdeki sırrın adının birlik ve beraberlik olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, durum böyle olunca rahmet ve bereketin de beraberinde geldiğini dile getirdi.

Hükümete iletilen birçok önerinin tek tek hayata geçtiğini aktaran Hisarcıklıoğlu, "Vergi ve prim borçlarında sıkıntı, ekonomide durağanlık var. 'Yapılandırma' dedik. Çıktı. 'Bu sene büyüme senesi. SGK primlerinde hiç olmazsa bize bir imkan verin, üç ayımızı senenin sonuna erteleyin' dedik. Üç aylık faizsiz kredi verdiler. Yapmasalar götürüp çatır çatır yatıracaktık. Üç aylık paramızı bir yıl kullanma şansı verdiler." dedi.

Geçen hafta iç piyasayı canlandıracak beyaz eşya, mobilya, konut sektöründe vergi indirimleri geldiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, vergisini düzenli ödeyenin sağlanan indirimden faydalanacağını bildirdi.

- "Baba oğula yapmaz"

İki gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve 11 bakanın, 6 saat kendilerini dinlediğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Dünyayı gezen biri olarak söylüyorum, bunun kıymetini bilmemiz lazım. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle birşey göremezsiniz. Orada müjde verdiler. İstihdam üzerindeki vergileri anlattık. 'İlave bir kişi al; vergi, sigorta, pirim ne varsa hepsi benden dediler'. Yıllardır bizim istediğimiz şeyi yaptılar. İkinci kampanya; 'İş başı eğitim kapsamında adamı al ilk üç ay maaş devletten'. Cebinizden bir şey çıkmayacak. Vergi, sigorta, prim aklına ne gelirse devletten. Ondan sonra da 9 ay boyunca vergisi sigortası devlet ödüyor. Bu kişiyi iş başı eğitim kapsamında çalıştırmaya devam edersen de 4,5 yıl boyunca yüzde 20, üzerindeki vergi yükü azalıyor. Baba oğula yapmaz, haberiniz olsun. Finansman desteği konusunda da hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. Elindeki cep telefonundan her iş halledilecek. Gece saat 12'ye ihaleye gireceksin belge lazım, al. Odaya gelmeden bütün işini kendi evinde, kendi ofisinde hatta yatağında yattığın yerde yapabileceksin."

- "Başaramazlar, kesinlikle başaramayacaklar"

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduğunu, her zamanda bu düşünce olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bir iş adamına umutsuzluk yakışmaz. Umutsuzluk, bizim inancımıza da yakışmaz. Bugün ülkemizin içindeki terör örgütleri PKK, DEAŞ, FETÖ hepsi birden saldırıyor. Ekonomimize de saldırıyorlar. Emin olun başaramazlar, kesinlikle de başaramayacaklar. Bu millete en yok gününde, en olmadığı günde kimse diz çöktüremedi. Bu millet kendi istikbalinin en önemli varlığı olduğunu bilir. Petrolü ve doğalgazı yokken bizim Allah'a çok şükür, vatan aşkımız ve girişimcilik ruhumuz var. Bizde bu iki şey var oldukça kimse diz çöktüremez. Devletten tek isteğimiz var, önümüzü açsınlar, istediğimiz reformları yapsınlar. Rakiplerimiz hangi şartlarda rekabet ediyorsa, hangi şartlarda üretiyor, alıyor, satıyor, adam istihdam ediyorsa, biz de onu istiyoruz. Eğer bunları versinler, bunlar yapıldığı zaman Türkiye'nin bügün dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içerisinde olacağına inanıyorum."

Programa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, oda başkanları, sanayici ve işadamları katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.